Naroči se na RSS
Koprive – boginje strele, ki hkrati blagoslovijo in žgejo

temp
V teh dneh se povsod v vsej svoji veličini bohotijo koprive in čakajo na nabiralca, ki jih bo utrgal in zaužil, saj se kar same ponujajo, da jih utrgamo in preizkusimo njihove zdravilne učinkovine. Vendar bodite previdni, da vas s svojimi dlačicami ne opečejo. Previdnost velja predvsem pri nežni otroški koži, na kateri lahko opeklina pusti zelo hude posledice. Velika kopriva ali Urtica dioica je rastlina
Čemaž – zdravilo narave

temp
Pomlad je že dodobra razgrnila svoje barve po vsej deželi. Na plano so pokukale vse spomladanske rastline in se pokazale v vsej svoji lepoti in vonju. Med lepe in dišeče rastline spada tudi čemaž ali Allium Ursinum. Čemaž so poznali že Rimljani in mu dajali prednost pred česnom. Že takrat so namreč vedeli, da ima vse, kar imata čebula in česen skupaj, povrhu vsega pa še
Čudežna goba rejši

temp
Že poznate olje iz gobe reishi oziroma po slovensko rejši? To je olje, ki ga pridobivajo iz vrste drevesne gobe. V Sibiriji velja hladno stiskano olje gobe rejši za preventivno sredstvo proti raku in za zdravljenje različnih oblik raka. Drevesna goba z latinskim imenom Ganoderma lucidum, poznana tudi pod imenom Reishi, je znana in cenjena rastlina, sploh na Kitajskem in Japonskem ter je tudi registrirana kot
Vsestranski ognjič

temp
Ognjič je zdravilna rastlina rumeno-oranžnih cvetov, ki zraste do 40 cm visoko. Domnevno izhaja iz Egipta. Ima izrazito rumene do oranžne cvetove, značilnega ostrega vonja. Uporaba ognjiča ima dolgo zgodovino. Rimljani so ga kot naravno barvilo v kuhinji uporabljali kot nadomestek pregrešno dragega žafrana. V starem Egiptu je bil ognjič znan kot sredstvo za pomlajevanje. V dobi srednjega veka so ognjič uporabljali v bolj mistične namene