Naroči se na RSS

Pomladni detox z Mikavno


Pomlad je tu, čas za nove začetke in čiščenje starega. S pomladjo se ne prične prebujati le narava, oživimo tudi mi; energije so nove in sveže, polni smo novih načrtov in idej. Pomlad nas napolni z nekim novim zagonom, navdihom, z novo motivacijo za doseganje zastavljenih ciljev. Zato je pomlad tudi idealen čas za čiščenje. Tako kot očistimo in prezračimo dom, očistimo tudi naše telo in um. Pozimi se zaradi mraza in pomanjkanja sonca najraje zadržujemo doma in posegamo po bolj kalorični hrani in prigrizkih. Posledica premalo sonca in gibanja pa je  pomanjkanje vitalne življenjske energije.

detox_mikavnaOdličen način, da očistimo naše telo in se napolnimo z novo energijo je detoksikacija, očiščevalna kura za telo in dušo. Detoksikacija je proces, ki se naravno dogaja v našem telesu.  V preteklosti so se naša telesa razstrupljevala sama, danes, v času hitre in predelane hrane, pa moramo našemu telesu aktivno pomagati, da se očisti toksinov. In kakšni so simptomi presežkov toksinov v telesu? Gotovo so vam poznani: utrujenost, razdražljivost, težave s spanjem, oslabljen imunski sistem, pridobivanje kilogramov, neurejena prebava, alergije, kronična obolenja, depresije, napihnjenost, diabetes, in še bi lahko naštevali….

Pomladne očiščevalne kure se lotimo celostno, vključuje naj prehrano in dnevne aktivnosti, ki podpirajo naše telo pri čiščenju. Najbolje je, da pričnemo z lažjo obliko detoksikacije. Iz svojega jedilnika odstranimo predelano hrano in živila z dodatkom sladkorja, mleka in mlečnih izdelkov, alkohol, kofein, gluten, sojo in živalske beljakovine. V svoj jedilnik vključimo veliko zelenjave, sadja, kalčke, stročnice in fižol. Sadje in zelenjava naj bosta izključno iz ekološke pridelave. Obroke načrtujmo na vsake 3 ure, tako se ne bomo počutili prikrajšani ali lačni. Če se pojavi občutek lakote, pijmo veliko vode. Lakota je lahko dejansko znak dehidracije.

Nič na svetu se ne more primerjati z občutkom, ki ga boste imeli, ko bo vaše telo kot prerojeno in očiščeno toksinov; odpravili boste odvečno težo, zmanjšali napenjanje, znebiti se boste odvečne maščobe na trebuhu in povečali raven energije. Vaš um bo jasen in osredotočen, občutno se bo izboljšalo tudi  vaše razpoloženje, kar sijali boste od dobrega počutja. :)

Prihodnjič pa vam bomo razkrili mite in zmote o očiščevalnih kurah.

Vabimo vas, da obiščete še našo spletno trgovino, kjer smo za vas pripravili bogat izbor naravnih in kvalitetnih izdelkov za dobro počutje in mladosten videz – Spletna trgovina Mikavna.

Priporočamo tudi

Miti in zmote o očiščevalnih kurah
Kljub številnim dokazanim pozitivnim učinkom, se veliko ljudi prestraši, ko slišijo besedo detoksikacija,...
Naj v vaše življenje vstopi radost
Po spomladanskem čiščenju telesa, je zdaj čas, da očistimo tudi našo podzavest. Očistimo jo...
Ali tudi vi čutite, da je pravi čas za spremembo?
Ko se prične prebujati narava in postajajo sončni žarki vse močnejši, temperature pa vse višje,...
Nastopil je čas za novoletne zaobljube
Marsikdo se v prazničnih dneh, še posebej tik pred iztekom starega leta, zamisli nad svojim življenjem....

Vaš komentar