Naroči se na RSS

Sladko velikonočno malinino presenečenje


Velika noč je ena od tistih čudovitih priložnost, ko se celotna družina zbere v sproščenem prazničnem vzdušju ob dobri hrani in veliko zabave, kot je na primer lov na velikonočna jajca.  Velikonočni prazniki se sicer pričnejo s kulinarično precej špartanskim velikim petkom, zato pa sta velikonočna nedelja in ponedeljek v znamenju bogato obloženih miz, s šunko, potico in seveda pirhi.

malinina_tortaKaj, ko bi letos presenetili svojo družino še z izvrstno sladico ob koncu velikonočnega kosila, s slastno velikonočno torto iz malin, smetane in skute?

Za pripravo malinine torte boste potrebovali naslednje sestavine:

-  350 g globoko zamrznjenih malin

- 3 srednje velika jajca

- 250 g sladkorja

- 2 zavojčka vanilijinega sladkorja

- ščepec soli

- 75 g moke

- 25 g koruznega škroba

- 1 pecilni prašek

- 11 lističev želatine

- 1 kg puste pasirane skute

- 600 g sladke smetane

- 75 g mandljevih lističev

- 50 g malininega želeja

- žele bombone z okusom maline za okrasitev in papir za peko

Priprava

1. Zmrznjene maline predhodno odtalimo na sobni temperaturi. Za pripravo biskvita, ločimo jajca in beljake stepemo v trd sneg. Med stepanjem počasi dodajamo še 100 g sladkorja, 1 zavitek vanilijevega sladkorja in ščepec soli. Nato vmešamo še rumenjake. Posebej zmešamo moko, škrob in pecilni prašek in previdno vmešamo v jajčno kremo. S papirjem za peko obložimo dno modela za torte (premera 26 cm), vanj vlijemo testo in zgladimo. Pečemo v predhodno ogreti pečici (električna pečica: 200 ° C / ventilator 175 ° C / plinska oznaka 3) približno 15 minut. Ko je biskvit pečen, ga ohladimo na mrežici. Biskvit vzamemo iz modela, ga vodoravno prerežemo, tako, da dobimo dva enaka dela. Spodnji del postavimo na krožnik oziroma stojalo na katerem bomo pripravljali torto in na njega ponovno položimo obroč modela za torto.

2. Želatino namočimo v hladni vodi. Maline pretlačimo skozi sito in jih zmešamo s skuto, dodamo vanilijev sladkor in 150 g sladkorja, premešamo. Želatino raztopimo previdno, tako, da jo zmešamo z  malo kreme, nato pa to vmešamo v preostalo kremo iz malin in skute. V kremo vmešamo 250 g trdno stepene smetane.

3. Kremo vlijemo na tortno podlago in zgladimo. Dodamo še zgornji del biskvita in nekoliko pritisnemo. Torto postavimo na hladno za vsaj 6 ur, še bolje čez noč.

V ponvi spražimo mandlje na srednje močnem ognju do zlato rjave barve. Nato jih ohladimo.

4. Trdno stepemo 350 g smetane. Torto vzamemo iz modela. Z nekaj smetane napolnimo vrečko za okraševanje. Gladko premešamo malinin žele in ga vmešamo v preostalo smetano. Torto premažemo  z malinovo smetano. Na rob torte pritisnemo mandlje. Torto okrasimo še z majhnimi cvetovi iz smetane, te pa okrasimo z malininimi žele bomboni. Do serviranja naj torta počiva v hladilniku…..Pa DOBER TEK :)

Košček torte ima približno 1340 kJ, 320 kcal.

Povzeto po: www.lecker.de

Foto vir: www.lecker.de

Priporočamo tudi

Bananina pomlajevalna maska
Banane vsebujejo veliko magnezija, železa, kalija, cinka, joda in seveda mnogo vitaminov: E, F, A in...
Mislim, kar želim misliti
Dolgo nisem nič napisala. Zakaj je temu tako, še sama ne vem. Saj je življenje že samo po sebi ena...
Mešani zakoni
Inspiracijo za pisanje na temo mešanih zakonov sem dobila čisto slučajno. Na enem izmed forumov sem...
NIMAŠ ČASA? NEMOGOČE, SAJ IMAŠ 24 UR. VSAK DAN.
Najbolj pogosta laž, ki jo izrečemo naj bi bila izjava: Nimam časa. Na enem izmed predavanj je...

Vaš komentar