Naroči se na RSS

Obudimo čarobnost ročnega pisanja voščilnic


Se spomnite, kdaj ste nazadnje držali v rokah ročno napisano voščilnico?

Ne glede na to, ali ste jo prejeli ali pa jo ravno napisali in pripravili za pošiljanje, ste ob tem zagotovo doživeli lep, poseben občutek.

Dandanes prepogosto pošiljamo SMS sporočila, ki so včasih precej neosebna. Elektronske oblike komunikacije ponekod nadomeščajo oziroma so že nadomestile klasično pisanje voščilnic.

Predvsem mladim je bolj naravno, če uporabljajo elektronske medije, kljub temu da se zavedajo, da se na ta način izgublja pisana beseda.

Da je tehnologija naredila svoje, pa se zavedajo tudi starejši, ki pa jim je vseeno najlepše, če voščilnico lastnoročno napišejo, odpošljejo in jo na enak način tudi prejmejo od sorodnikov, prijateljev. Tako mladi kot stari pa se strinjajo, da se fizična voščilnica, ki jo lahko postavimo na ogled, bolj vtisne v srce.

Morda se prav iz tega razloga nekateri mladi vračajo k tradiciji ročnega pisanja voščilnic.

Čeprav elektronski mediji prednjačijo, Slovenci še vedno pošiljamo veliko dopisnic oziroma kartic ali voščilnic. Pošta Slovenije je tako decembra 2009 v slovenske kraje odposlala 1,3 milijona razglednic, v tujino pa 170.000. Iz tujine je na slovenske naslove prišlo okoli 330.000 dopisnic.

Na Mikavni smo za svoje bralce odkrili zanimivo spletno stran z imenom Voščilnice Ninovela, ki je skupaj s spletno trgovino namenjena predvsem obujanju že skoraj pozabljene kulture ročnega pisanja voščilnic, razglednic in čestitk.

Voščilnice Ninovela so že na prvi pogled nekaj posebnega in se razlikujejo od klasičnih voščilnic in razglednic, ki smo jih navajeni; njihov namen je, da se prijateljem piše tudi izven običajnih priložnosti.

V njihovi spletni trgovini boste našli 50 različnih motivov, vsak pa je narejen kot voščilnica in kot razglednica.

Ob brskanju po njihovih artiklih pa ne pozabite: ko boste izbirali pravi motiv za pravo priložnost, se z izbiro ne obremenjujte preveč – pomembno je le, da tej osebi od srca napišete nekaj lepih besed, torej tisto, kar čutite.

Voščilnice-ninovela.si

Priporočamo tudi

Valentinova nega obraza doma
Vsaka dama je rada urejena še posebej na praznik zaljubljencev, ko vas vaš dragi povabi na zmenek ali...
7 nasvetov za zdravo in sijočo kožo
To so nasveti, ki ste jih zagotovo že kdaj slišale… Nasveti, ki so nam jih dajale mame in babice,...
Podaljšajmo zagorelost
Oblačno, deževno vreme z nižjimi temperaturami nas počasi pripravlja na jesen, zdrava počitniška...
Misija: Diplomirati!
Diplomirati! To je vsekakor cilj vsakega študenta. Zakaj bi se sicer vpisovali na fakultete ter se ukvarjali...

Vaš komentar