Naroči se na RSS

Drzen in pogumen, zakaj pa ne?


Na tem svetu je veliko ljudi. Vsak izmed nas ima svojo zgodbo. Eni živijo svoje sanje, medtem ko drugi živijo sanje drugih. Živijo po nekih načelih, ki jim jih nalaga družba. Nekateri ljudje so enostavno bolj pogumni, drzni, imajo tisto energijo in voljo, ki jih žene naprej. Prepoznajo trenutek, ko je treba biti drzen. Sprejmejo izziv in sledijo svojim sanjam. Zakaj drugi tega nimajo? Zakaj nekateri varčujejo in živijo bolj za prihodnost kot za danes? Zakaj je pomembno, da imaš službo za nedoločen čas, lastniško stanovanje in podobno?

Zaradi strahu? Menim, da do tega strahu pride večinoma zato, ker imamo ljudje neverjetno sposobnost, da razmišljamo vnaprej, to je pa velika ovira na posameznikovi poti k samostojnosti in ustvarjalnosti.

Če tvegamo lahko izgubimo svoj “Jaz”? In zato ne tvegamo. Nekje sem prebrala, da je svet poln šolanih zgub, uspejo pa le odločni in pogumni. Kadar oseba gleda na sebe preveč resno in zaščitniško in zavrača priložnosti, ki se ji ponujajo, samo zato ker se želi zaščititi pred morebitnimi padci, takrat postane suženj strahu. Vsaka najmanjša nepredvidiva situacija v taki osebi zbuja strah.

Logično. Na eni strani imamo varno pot. Pot po kateri so že drugi hodili in jo naredili dokaj prehodno za nas. Pot, ki so jo pripravili za nas. Pot, po kateri so hodili naši starši, sestre, bratje… Na drugi strani pa imamo ne tako varno pot. Pot, po kateri še nihče ni hodil, pot s številnimi ovirami in izzivi. Ampak tudi z nevarnostmi. Kaj boste izbrali?

“Ljudje si želijo, a ne upajo,
Sanjajo, a ne uresničijo,
Živijo, a ne živijo.”

Pogum je predpogoj za vse ostale vrline, enostavno zato, ker jih omogoča. Pomanjkanje poguma ozirma strah pogosto pripelje do tega, da se zadržimo in pristanemo na manj, kot si želimo, na manj, kot zmoremo.

V življenju lahko zamudimo veliko lepega, če imamo napačen odnos do ljudi in stvari. Zato bodite drzni in pogumni, ker ko se boste ozrli na svoje življenje, boste bolj obžaloval tisto, česar niste storil, kot tisto, kar ste. Minuta uspeha odtehta leta polomij.

Da boste lažje počistili s strahovi in omejujočimi prepričanji iz preteklosti, vam priporočam, da preberete še Osvobodite se bolečih bremen iz preteklosti.

Priporočamo tudi

Zakaj ljudje lažejo
Laž in laganje obstajata verjetno tako dolgo kot zna človek govoriti. Če vprašamo kogar koli, kaj...
Zmanifestirajte svoje sanje
Zmanifestirajte svoje sanje Prednovoletni čas, je čas, ko vladajo posebne energije. Ljudje se...
Ali se vztrajnost splača?
Vsak človek si v življenju želi različnih stvari. Nekateri so zadovoljni že z malim, spet drugi...
Kraj, kjer se končajo sanje?
Izguba službe z odpovedjo, prenehanje pogodbe o zaposlitvi, konec statusa dijaka ali študenta je lahko...

2 komentarjev na objavo “Drzen in pogumen, zakaj pa ne?”

  1. lechy pravi:

    če si samozavestn, ni nič problem. :)

  2. DinaTheQueen pravi:

    samozavest, odločnost in pogum.. bi rekla :)

Vaš komentar