Naroči se na RSS

Sadje je najboljše in najbolj zdravo presno


Poletje je čas počitnic in visokih temperatur, je pa tudi obdobje, ko postane naše življenje nekoliko bolj lahkotno. V poletnih mesecih smo po navadi veliko bolj telesno aktivni, naše telo pa kliče po lahki prehrani polni svežega sadja in zelenjave. Poletni meseci so najboljši čas v letu, da izkoristimo pestro ponudbo svežega sadja in se z njim posladkamo. In najbolj zdrav način uživanja sadja je seveda tradicionalen način – surovo. Z uživanjem presnega sadja lahko uživamo v njegovem polnem okusu, hkrati pa za naše telo pridobimo  široko paleto hranilnih snovi in encimov, ki so prisotni v sadju, ti imajo izredne pozitivne učinke na naše zdravje in delujejo blagodejno na prebavo.

Ko govorimo o naravnih encimih v sadju, ni presenetljivo, da je že tisočletja prav sadje priljubljena sladica v Aziji in med prebivalci v Sredozemlju, ne le kot okusen zaključek obroka, temveč tudi kot pomoč pri prebavi. Čeprav se večina sadja odlično obnese v številnih sladicah, se pri toplotni obdelavi, s kuhanjem in pečenjem na visokih temperaturah, uniči naravno prisotne encime v sadju, ki imajo izjemno blagodejen vpliv na naše zdravje. Ti encimi se uničijo pri temperaturi okoli 80 ° C. Vitamini pa se izgubijo pri temperaturah nad 93 ° C. Sveža jabolka, na primer, so dober vir vitamina C, ko pa jih toplotno obdelamo, izgubijo večino vitamina C, hkrati pa se poveča tudi njihov glikemični indeks – GI.

Danes smo zato za vas pripravili recept za preprosto, zdravo in hitro pripravljeno sladico brez peke. Zanjo potrebujte naslednje sestavine:

- 1/4 skodelice zelenega grozdja

- 3/4 skodelice rdečega grozdja

- 2 čajni žlički limoninega soka

- 1 žlička limonine lupinice  (če je le mogoče uporabite biološko pridelane limone)

- 2 žlici medu

- rezine mandljev

Priprava

Grozdne jagode odstranite iz stebla in jih naložite v posodo v kateri boste postregli sladico. V manjši skledi zmešajte limonin sok, limonino lupinico in med, nato mešanico prelijte po grozdju. Potresite z rezinami mandljev. In sladica je pripravljena. DOBER TEK :)

Številne študije vedno znova potrjujejo izjemne pozitivne vplive rdečega grozdja, rdečega vina in izvlečkov iz rdečega grozdja na naše zdravje. Med njimi so najpomembnejši: uravnavanje krvnega sladkorja in povečanje občutljivosti za insulin. Najnovejše raziskave pa govorijo tudi o tem, da je grozdje eden od najboljših virov anitoksidantov, vitaminov in mineralov, kot so:

- Likopen

- Magnezij

- Mangan

- Resveratrol

Rdeče vino in sok iz rdečih in vijoličnih grozdnih jagod vsebujejo enega izmed najmočnješih antioksidantov – resveratrol. Žal pa bi morali popiti velike količine vina in še večje količine soka, da bi naše telo preskrbeli s potrebno količino resveratrola.  Zato je najboljši  alternativni vir resveratrola kakovostno naravno prehransko dopolnilo, kot sta TOTAL WOMAN in TOTAL MAN, ki sta novost na slovenskem tržišču. Oba izdelka sta vrhunska proizvoda, ki prihajata iz priznanih francoskih laboratorijev. Sta pravzaprav svetovna inovacija med prehranskimi dopolnili z edinstveno inovativno formulo. Izdelka vsebujeta vse potrebne vitamine, minerale in antioksidante v optimalnih količinah za pravilno delovanje in ravnovesje našega telesa in zaščito naših celic; TOTAL MAN je prilagojen posebej za optimalno delovanje moškega organizma, TOTAL WOMAN pa za optimalno delovanje ženskega organizma.

Vabimo vas, da preberete še Zakon privlačnosti in harmonija v našem telesu.

Priporočamo tudi

Seksi, vroče in ubijalske
Vsaka ljubiteljica mode, predvsem pa lepih čevljev, ima v svoji zbirki vsaj en par - po vsej verjetnosti...
S pravilno prehrano bodo tudi “tisti dnevi” v mesecu prijetni
Čeprav se menstrualni ciklusi in PMS-i pri vsaki posameznici razlikujejo, vseeno obstaja nekaj ukrepov,...
Kako se urediti, ko nimamo časa
Imate tudi vi občutek, da vam zjutraj zmanjkuje časa za učinkovito in dovršeno ličenje ter nego?...
Vitamini, ki kar kličejo po zaužitju
Vroče poletje se še kar nadaljuje, v teh vročih dneh razmišljamo smo o ohladitvi, nekaterim sploh...

Vaš komentar