Naroči se na RSS

IPL-nova tehnologija odstranjevanja dlačic


Punce moje in seveda fantje, zdaj je ravno pravi čas, da naredimo kaj s to našo večno nadlogo, mar ne? Ste naveličani nenehnega britja, vraščanja dlačic, depilacije z voskom, bolečin in rdečice? Preizkušeno, najbolj vroča stvar trenutno je IPL tehnologija.

Kaj je torej IPL?
IPL – Intensive Pulsed Light (intenzivna pulzirajoča svetloba) je korak naprej laserski tehnologiji. IPL tehnologija omogoča neinvaziven, hiter in neboleč postopek. Začutimo lahko le manjše ščemenje in toploto. Deluje na principu selektivne fototermolize. To pomeni, da se svetlobna energija pretvori v toplotno energijo, katera nato uniči ciljno celico. Pulz svetlobe prodira skozi tkivo ne, da bi ga poškodoval.

Kozmetičarka predel, ki ga tretira pobrije pred tretmajem, nanj nanese gel in začne z obsevanjem. Po postopku, se rast dlak nadaljuje kakšnih 10 dni, nato pride do njenega izpada. Ker pa nažalost niso vse dlake, ko jih odstranjujemo v isti fazi (v aktivni fazi rasti), moramo ponoviti postopek 5-6 krat v razmaku 3-4 tedne. Pri tem seveda upoštevamo del telesa, ki ga tretiramo, poraščenost, debelino dlak, če so kakšne hormonske spremembe, leta in tip kože. Po končanem postopku, lahko normalno nadaljujemo z akivnostmi. Najbolj primeren čas za odstranjevanje z IPL tehnologijo je od jeseni do konec pomladi. Čez poletje se terapije ne izvajajo, saj se tretirano področje ne sme izpostavljat soncu.

Še bolj učinkovita je kombinacija IPL (Intense Pulse Light) in RF (radiofrekvenčna energija), ki nam omogoča da pri tretmajih uporabljamo nižjo moč obeh in je kljub temu končna porabljena energija večja kot pri samem sistemu. Zaradi tega lahko trajno odstranjujemo dlake na vseh tipih kože in vseh barvah dlak (tudi svetle dlačice). Torej, če imate svetle dlačice, se predhodno posvetujte z kozmetičarko kakšno tehnologijo uporablja.
Dragi moji bralci, hitro v akcijo, poiskat salonček in recite adijo dlačicam.

Oglejte si še, kako IPL deluje na kožo.

Priporočamo tudi

Dobri fantje, kje ste?
Situacija na tržišču je zaskrbljujoča. Bojim se, da je pošla zaloga primernih fantov? Tolažim se...
Dame, bodite pripravljene na barabo
Draga dekleta, imela sem priložnost spoznati veliko fantov, moških in še kako drugače bi jih lahko...
Nikoli ji ne bom rekel, da je moja mami
Tadej Janežič, 17 let: Kje sta, moja mami in oči? Tadej Janežič je rejenec že celo življenje....
Prezračevalni sistem
Podjetje, v katerem delam, se nahaja v zelo moderni stavbi. Vse je na zavidljivi ravni. Imam navado reči:...

En komentar na objavo “IPL-nova tehnologija odstranjevanja dlačic”

  1. reiki pravi:

    IPL je zakon;):)))

Vaš komentar