Naroči se na RSS

Verjamete v energijo?


Verjamemo v različne stvari. Morda poznate koga, ki verjame v energijo ali to prakticirate sami. Najbrž ste že kdaj srečale koga, ki vas je s svojo energijo prevzel. Tiste, ki ste to že doživele ali to vedno znova doživljate, se gotovo zavedate, da imamo ljudje svojevrstne energije in da se s človekom ujamemo ali ne tudi zaradi energije, ki jo oddaja(mo). Veliko se govori o pozitivni in o negativni energiji, manj pa o tem, kako dobiti energijo, če smo v sebi brez moči.

Fizično energijo pridobimo z vnosom hrane v telo, za duševno, čustveno in duhovno energijo pa je treba poskrbeti kako drugače. Predvsem je pomembno, da uživamo v stvareh, ki nas resnično veselijo, ki jih radi počnemo (zelo priporočljivo je uživanje v gibanju) ali ob ljudeh, s katerimi se radi srečujemo, saj lahko na ta način obnovimo svojo energijo. Energijo lahko pridobimo tudi s  pozitivnim razmišljanjem in humorjem.

Tokrat razmišljam o ideji pretakajoče se energije, o tako imenovanih energijskih oz. energetskih točkah. Slovenija jih ponuja precej, nekaj od teh bom izpostavila.

 1. Bukovniško jezero v Prekmurju: Skupaj s točkami okrog gradu v Gradu na Goričkem spada med močnejša energetska področja v Pomurju. Območje so raziskali in na njem odkrili okrog 50 močnih energijskih točk, med katerimi so jih 26 označili in jim pripisali namen zdravljenja ter čas priporočane uporabe. Vsaka energetska točka človeka pomaga pri določeni težavi, npr. pri težavi z ledvicami ali pri težavah, ki so povezane s stresom. Bukovniško jezero pri Dobrovniku je Slovencem in tujcem dobro poznana izletniška točka, ki je vredna obiska zaradi vpliva točk na psihofizično počutje obiskovalca.
 2. Tunjice pri Kamniku: V vasi Tunjice se nahaja naravni zdravilni gaj. Njegova lokacija je, tako kot pri Bukovniškem jezeru, gozd z okolico cerkve. Energijski vrelci z zdravilno vodo so označeni s krogi in ideogrami. Voda na tem območju je po izkušnji enega gospoda zdravilna, pozdravila mu je dolgoletno rano, pa tudi samo območje ima na človeka ugoden vpliv.
 3. Kurešček: Radiestezisti so po opravljenih meritvah v okolici cerkve na Kureščku ugotovili pozitivne energije. Trdijo, da energije na človeka delujejo zdravilno, saj sproščajo take in drugačne blokade. Poudarjajo predvsem pozitiven vpliv na srčno čakro, katerega posledica je občutek ljubezni.

Pred obiskom energetskih točk je potrebno vedeti, da:

 • sedimo čimbolj sproščeno (ne prekrižamo nog ali rok),
 • dihamo globoko, vendar brez napora,
 • dovolimo, da se blagodejne energije pretakajo skozi naše telo,
 • ne govorimo drug z drugim,
 • ne razmišljamo ali pa usmerimo misli na nekaj ljubečega, dobrega in/ali lepega (če se zalotimo pri premišljanju, se tega samo zavemo in mislim dovolimo da nežno odidejo).

Zavedati se je potrebno, da na vsakega človeka energija deluje drugače. Tu se skriva vzrok, zakaj se  po obisku energetskih točk ljudje počutimo zelo različno. Nekateri postanejo vitalni, drugi zaspani,… Kako vpliva energija na nas, je odvisno od našega psihofizičnega stanja.

Narava nam v svoji lepoti nudi marsikaj, na nas pa je odločitev, kaj bomo od nje sprejeli. Če so vas energetske točke zamikale ali ne, vam toplo priporočam, da vlagate v svojo energijo. Ljudje kot energetska bitja namreč oddajamo in sprejemamo energijo, vpliv pozitivne energije, ki ima v sebi zdravilno moč, pa seže daleč in še dlje.

Viri:

 • http://www.jana.si/na-meji/alternativno-zdravljenje-/Energetske-tocke-pri-Bukovniskem-jezeru.html
 • http://www.bukovniskojezero.si/SLO/energ_tocke.aspx
 • http://www.srceslovenije.si/si-p-energetske-tocke-v-tunjicah
 • http://www.radiestezija.si/razno.php

Priporočamo tudi

Ali se vztrajnost splača?
Vsak človek si v življenju želi različnih stvari. Nekateri so zadovoljni že z malim, spet drugi...
Predsodki o odnosih
Kateri odnos je danes pravilen in kateri napačen? Kdo je pravzaprav pristojen, da o tem presoja? Večina...
Premalo samozavestni? Cenite se!
Ste tudi vi ena izmed tistih žensk, ki jamrajo ob pogledu na svojo, po vašem mnenju katastrofalno,...
Ali lahko kdo napove mojo prihodnost?
V bližnji prihodnosti me baje čaka katastrofa na ljubezenskem področju, ki ima večje razsežnosti...

Vaš komentar