Naroči se na RSS

Seksi, vroče in ubijalske


Vsaka ljubiteljica mode, predvsem pa lepih čevljev, ima v svoji zbirki vsaj en par – po vsej verjetnosti pa kar nekaj parov – čevljev z vrtoglavo visoko peto. Čeprav so na pogled čudoviti in dajejo našim nogam zapeljiv videz, nam je že ob nakupu popolnoma jasno, da s temi čevlji ne bomo veliko hodile.

Z mirno vestjo vam lahko priporočam le nošenje čevljev s petami visokimi do 6 cm, hkrati pa sem prepričana, da se boste le s težavo uprle enemu od letošnjih najbolj vročih modnih trendov, čevljem z vrtoglavo visokimi, že kar ubijalsko visokimi petami.

Mnoge med nami z veseljem obujemo visoke petke, se pa najdejo tudi ženske, ki jih obujejo le ob redkih priložnostih, nekatere pa sploh nikoli. Na Mikavni smo za vas pripravili nekaj nasvetov, s pomočjo katerih boste, z malo vaje, samozavestno zakorakale tudi z vrtoglavo visokimi petkami.

- Če visoke pete niso ravno vaše najboljše prijateljice, začnite z nižjimi in postopoma prehajate na visoke  pete. Saj veste, vaja dela mojstra. Priporočamo vam tudi, da vsaj v začetku, obujete visoke pete z debelejšo peto in plato podplatom. Takšni čevlji so veliko bolj udobni od tankih pet, pa tudi ravnotežje je veliko lažje obdržati v njih.

- Pri prvih poskusih hoje v visokih petah, izbirajte takšne čevlje, ki vam nudijo oporo v gležnju. Z njimi boste lažje obdržali ravnotežje.

- Ples v visokih petah je lahko zelo nevaren, vendar na plesišču nikar ne odvrzite svojih čevljev. To je lahko enako ali pa še bolj nevarno, saj bi lahko naleteli na razbito steklo, ali pa bi vam lahko kdo drug stopil na vašo boso nogo, s čevlji z visoko peto. Zato se pri plesu raje obujte v čevlje z nižjo peto.

- Visoke petke zahtevajo drugačen način hoje, kot ste je navajene z nizkimi petami. Začnete s počasnimi in predvsem kratkimi koraki. Z vsakim korakom boste gradili zaupanje in pridobivali izkušnje, hoja v visokih petah pa bo postajala vse bolj odločna in naravna.

V spodnjem vidoposnetku si oglejte še praktični prikaz, kako hoditi v ubijalsko visokih petkah.

Priporočamo tudi

Spodnje perilo ni seksi samo po sebi
Seksi spodnje perilo je kot modni dodatek najmanjši kos oblačila, ki ga ženska premore na sebi. Barva,...
Slonček Winston in slonovina
Slonček Winston je bil 30-letni slon, ki je živel v Kenijskem nacionalnem parku Amboseli. Bil je pomemben...
Naučite se prepirati
Vsak par se vsaj občasno sooči z nestrinjanji, ki včasih prerastejo v hujše spore in zamere. Jih...
Čemaž – zdravilo narave
Pomlad je že dodobra razgrnila svoje barve po vsej deželi. Na plano so pokukale vse spomladanske rastline...

Vaš komentar