Naroči se na RSS

Premagajmo spomladansko utrujenost


Sončni in vse boj topli dnevi naznanjajo,  da pomlad vneto trka na vrata. Čeprav uživamo v objemu toplega pomladnega sonca, pa je za vse, ki trpijo za pomladno utrujenostjo, to tudi sezona slabega počutja. Pomanjkanje energije, vrtoglavica, napetost v mišicah, izguba apetita in motnje spanja so le nekateri od simptomov spomladanske utrujenosti. Zato smo se na Mikavni odločili, da za vas pripravimo nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo pomagali premagati to pomladno nadlogo. Z njimi si boste ponovno pridobili dobro počutje in uživali v čudovitih pomladnih dneh.

Pomanjkanje sončne svetlobe pozimi in zanemarjanje telesne dejavnosti sta pomembna dejavnika za pojav spomladanske utrujenosti, ob njih pa še nepravilna prehrana, ki organizem ne oskrbi z zadostnimi količinami potrebnih vitaminov, mineralov in drugih vitalnih elementov. Odličen vir vseh potrebnih hranil najdemo tudi v kvalitetnih prehranskih dopolnilih.

Zato je pravilna prehrana odločilnega pomena za dobro počutje, še posebej v teh pomladnih mesecih. Če zaužijemo veliko maščob in ogljikovih hidratov, ob tem pa pozabimo na zadostne količine  sadja in zelenjave, potem je tveganje za pojav utrujenosti zelo veliko. Zato si prizadevajmo  uravnotežiti svojo prehrano. Omejiti moramo vnos maščob in sladkorjev ter zaužiti več živil, ki vsebujejo veliko prehranskih vlaknin (zelenjava, sadje, polnozrnata živila… )

Naše telo je skoraj v 70-ih odstotkih sestavljeno iz vode, zato ni naključje, da je prav voda temeljna snov, ki ima ključni pomen pri opravljanju glavnih življenjskih funkcij. Kako pomembna je voda za vaše telo, za zdravje in dobro pocutje, pove dejstvo, da v našem organizmu vode ne more nadomestiti nobena druga tekocina.  Na dan moramo spiti vsaj 2 litra vode, tudi mineralno vodo, ki nam bo pomagala uravnotežiti raven mineralov v telesu.

Ob koncu pa naj vas opomnimo še na dejstvo, da so lahko znaki, ki jih pripisujemo spomladanski utrujenosti, v resnici simptomi številnih resnih bolezni. Na primer, če ste nenehno utrujeni in pridobivate na teži, je to lahko simptom težav s ščitnico. Če ste nenehno zaspani in slabe volje, je to najverjetneje znak pomanjkanja železa v telesu. Železo igra zelo pomembno vlogo pri tvorjenju hemoglobina v rdečih krvničkah in krepitvi močnega imunskega sistema. Priporočen dnevni vnos železa za odrasle je približno 15 mg, natančneje povedano, strokovnjaki priporočajo 10 mg železa za moške in 18 mg za ženske.

Preberiti še, Zakon privlačnosti in harmonija v našem telesu in NONI MIX – “darilo bogov” v družbi soka aloe vera in papaje.

Big Foot Mama Pomlad

Priporočamo tudi

Kako pregnati spomladansko utrujenost
Narava se počasi prebuja iz zimskega spanja, vedno več je sončnih žarkov, počasi pa se bodo začeli...
Premagajte spomladansko utrujenost s krompirjevo juho
Pomlad je tukaj in narava se prebuja – nas pa pesti pomladna utrujenost, ki jo občuti veliko ljudi,...
Valentinova nega obraza doma
Vsaka dama je rada urejena še posebej na praznik zaljubljencev, ko vas vaš dragi povabi na zmenek ali...
Pomlad je pravi čas za lepe trenutke v dvoje
Pomlad je letni čas, v katerem se poleg narave prebudijo tudi čustva, povečata pa se tudi naša ustvarjalnost...

Vaš komentar