Naroči se na RSS

Kako pa kaj novoletne zaobljube?


Prvi mesec v novem letu je za nami. Ste tudi vi med tistimi, ki so napisali obsežen spisek novoletnih zaobljub?  Nekateri so si zadali cilj, da bodo prenehali kaditi, drugi, da se bodo pričeli bolj zdravo prehranjevati in izgubili odvečne kilograme, tretji zopet, da bodo preživeli več časa z družino in prijatelji. Tudi, če se popolnoma ne držite svojih novoletnih zaobljub in vaša motivacija in navdušenje popuščata, ne imejte slabe vesti.

Naj vas potolažimo z dejstvom, da se le približno 63 odstotkov ljudi  drži novoletnih zaobljub še dva meseca po tem, ko so jih sklenili in manj kot 10 odstotkov ljudi, ki si zastavijo novoletne zaobljube, jih v resnici izpelje do konca. Ob tem pa še podatek; strokovnjaki ugotavljajo, da je potrebno približno 21 dni, da nova dejavnost, kot je na primer  redna telesna aktivnost, postane navada in 6 mesecev, da postane del vaše osebnosti.

Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri doseganju vaših ciljev in novoletnih zaobljub:

Bodite realni

Najzanesljivejši način, da ne dosežemo svojega ??cilja je, da si zastavimo cilj, ki je nedosegljiv. Na primer, se zaobljubimo, da nikoli več ne bomo jedli naše najljubše hrane. Lahko pa je naša zaobljuba, da bomo na primer po 18. uri zvečer jedli le sadje. To je dosegljiv cilj, ki zahteva le malo discipline in vztrajnosti.

Govorite o svojih ciljih in zaobljubah

Povejte prijateljem in družinskim članom o svojih ciljih, s katerimi nameravate spremeniti  svoje življenje in izboljšati zdravje. Mogoče imajo enake cilje kot vi, skupna podpora in medsebojna motivacija bo samo povečala vaše možnosti, da svoje zaobljube izpeljete do konca.

Obvezno zapišite svoje zaobljube na papir

Za ohranjanje močne motivacije in odločnosti je ključnega pomena, da si svoje cilje in zaobljube zapišete na list papirja in ga obesite na vidno mesto, da bo velikokrat pritegnil vašo pozornost.

Spremljajte svoj ??napredek

Spremljajte vsak majhen uspeh, ki ste ga naredili v smeri doseganja končnega ??cilja. Kratkoročni cilji so lažje dosegljivi in majhni uspehi vam bodo pomagali, da boste ostali motivirani. Namesto da se osredotočite na izgubo 20-ih kilogramov, si najprej zastavite cilj 5 kg manj. O svojih uspehih vodite dnevnik, to vam bo pomagalo ostati na pravi poti.

Ne očitajte si in ne imejte slabe vesti

Obsedenost vam ne bo pomagala doseči vaše ??cilje. Tudi, če vam kdaj ne uspe popolnoma slediti svojemu načrtu, si tega ne očitajte. Pomembno je, da nadaljujete in ostanete na pravi poti.

Nagradite se za vsak uspeh

To ne pomeni, da lahko za nagrado pojeste celo čokolado ali celo torto. Pomembno pa je, da se razveselite vsakega uspeha. Tudi, če je vaš cilj shujšati, se lahko občasno nagradite  s koščkom čokolade ali torte.

Želimo vam veliko uspeha pri doseganju vaših ciljev in zaobljub. In ne pozabite, pozitivna miselna naravnanost je osnova za dosego vsakega cilja.

Priporočamo tudi

Nastopil je čas za novoletne zaobljube
Marsikdo se v prazničnih dneh, še posebej tik pred iztekom starega leta, zamisli nad svojim življenjem....
Tudi poceni darila so lahko lepa in iz srca
Vstopili smo v praznični mesec december, v katerem nas razveseljuje pravljično okrašeno mesto, navdušeni...
Mikavna : Enačba za denar
Živimo v novem tisočletju. Mnogi se pričenjamo zavedati, da stari vzorci mišljenja in vedenja, v...
Obudimo čarobnost ročnega pisanja voščilnic
Se spomnite, kdaj ste nazadnje držali v rokah ročno napisano voščilnico? Ne glede na to, ali ste...

Vaš komentar