Naroči se na RSS

7 nasvetov za zdravo in sijočo kožo


To so nasveti, ki ste jih zagotovo že kdaj slišale… Nasveti, ki so nam jih dajale mame in babice, ki smo jih brale v različnih revijah, torej nasveti, ki so tako enostavni, da nanje dostikrat pozabimo. Zato so tukaj ponovno. Da vas spomnimo na zdrave osnove, ki so daleč od dragih krem in različnih preparatov. Na osnove lepe kože kot tudi našega zdravja.

Sijoča koža1. Voda, voda in še enkrat voda
Pitje zadostne količine vode bo pomagalo tako vaši koži kot tudi vašemu telesu, da bo lahko delovalo tako, kot mora.

2. Zdrava hrana
Kolikokrat ste že slišale, da čokolada povzroča nastajanje mozoljčkov? Pri nekaterih to drži, pri drugih spet ne, ne glede na to pa je pomembno, da uživate uravnoteženo hrano in dnevno uživate tudi vitaminsko bogato hrano in tisto, ki vsebuje zadosti vlaknin.

3. Spanje
Koža se čez noč intenzivno obnavlja, zato se pomanjkanje spanca pozna tako na podočnjakih kot tudi na pustem in uvelem izgledu kože. Zadostna količina spanca bo omogočila počitek tako našemu telesu kot naši koži.

4. Redna vsakodnevna nega
Čiščenje, toniranje in vlaženje kože so trije koraki vsakodnevne nege, ki jih moramo izvajati vsaj dvakrat dnevno. Zvečer zato, da odstranimo make-up in nečistoče, ki so se na našem obrazu nabrale tekom dneva, zjutraj pa, da obraz osvežimo, odstranimo morebitne odmrle celice kože in ostanke nočne kreme in kožo pripravimo na nov dan.

5. Rekreacija
Redna telesna aktivnost ne bo poživila in utrdila samo vašega telesa, ampak bo pomagala tudi vaši koži, da se očisti, »nadiha« in zažari.

6. Sončenje
Da je pretirano izpostavljanje soncu in obiskovanje solarijev za kožo škodljivo, vemo že kar nekaj časa. Da se prijetnemu »martinčkanju« zavoljo lepe kože ne bo treba povsem odpovedati, poskrbite za kvalitetne kreme z zadostnim zaščitnim faktorjem, ki bodo vašo kožo zaščitile tako poleti kot pozimi.

7. Užitki, sreča, razvajanja in mala zadovoljstva
Noben obraz ne zažari tako kot obraz, ki ga krasi sproščen nasmeh. Sprostite se, nasmejte in uživajte v prijetni družbi … Mala vsakodnevna zadovoljstva bodo prinesla čudeže tudi vaši koži.

Kot smo dejali, to so osnove… Ko naša koža ne izgleda tako, kot bi želeli, vse prevečkrat to pripišemo neustreznosti kreme, ne pomislimo pa na način našega življenja in naše navade. Brezglavo tekanje in preizkušanje novih proizvodov naši koži ne bo pomagalo, če je ne bomo pričeli kvalitetno hraniti tudi “od znotraj”. Zavedati se moramo, da je koža naš največji organ in tako tudi največji odraz našega zdravja. Za lepo, zdravo in sijočo kožo bomo torej najbolje poskrbele z zdravim načinom življenja in optimističnim, zadovoljnim pristopom do življenja.

Anja Farčnik

Preberite še ARGANOVO OLJE – čudežno lepotilo in najboljši afrodiziak

Priporočamo tudi

10 maminih nasvetov na preizkušnji – 1. del
Kot otrok (in morda še sedaj) ste iz ust vaše mame gotovo slišale vsaj ducat nasvetov, navodil in...
Najboljši nasveti, kako pridobiti nazaj svojega bivšega !
Čeprav se  odločimo, da iz določenih razlogov ne želimo več ostati v partnerski zvezi, to še ne...
Lepotne skrivnosti »Razočaranih gospodinj«
Zapeljive in mladostne zvezdnice iz priljubljene tv serije Razočarane gospodinje ("Desperate Housewives")...
Dobri fantje, kje ste?
Situacija na tržišču je zaskrbljujoča. Bojim se, da je pošla zaloga primernih fantov? Tolažim se...

2 komentarjev na objavo “7 nasvetov za zdravo in sijočo kožo”

  1. Palma pravi:

    Bi se kar strinjala. Upoštevanje točk s seznama vpliva pozitivno tudi na druge vidike našega delovanja.

  2. Nega kože pravi:

    Dokazano, velika uporaba H2O pripomore k napeti koži kot si predstavlja malokdo. Zato punce in seveda fantje, ne pozabite na navadno vodo, in ta naj bo mlačna. Čao.

Vaš komentar