Naroči se na RSS

Pripravite se na praznike – načrtujte vnaprej!


Božični in novoletni prazniki se hitro približujejo. Da jih boste preživeli čim bolj organizirano in brez stresa, pričnite s pripravami že zdaj in načrtujte vnaprej. Mi vam predlagamo, da si pripravite seznam vseh opravil in jih sproti odkljukate. Tako boste imeli veliko boljši pregled nad tem kaj ste že postorili in kaj je še potrebno narediti ter kdo je za kaj zadolžen. Presenečeni boste, kako se lahko takšne preproste stvari spremenijo v dragoceno pomoč.

Pa poglejmo nekaj predlogov, kaj lahko pripravimo vnaprej?

Družinski običaji

Če se pri vas vsako leto za praznike zberejo družina in prijatelji, je zdaj zadnji čas, da si naredite načrt, seznam stvari, ki jih boste potrebovali za popolno izvedbo družinskega običaja. Kako bo potekal? Kaj potrebujete? Si boste izmenjali darila? Mogoče bi otroci pripravili kakšen nastop? Si boste  pripovedovali zgodbe? Že zdaj kupite vabila in napišite naslove. Pripravite menije…Povprašajte družinske člane in prijatelje, katere so njihove najljubše jedi….Že zdaj izberite osrednjo temo za dekoracijo.

Pripravite seznam daril

Če še nimate pripravljenih daril v kakšnem skritem kotičku stanovanja, je zdaj zadnji čas, da naredite seznam daril. Prelistajte kataloge, če raje naročate po pošti, oglejte si ponudbo v spletnih trgovinah. So vam ljubši nakupi v nakupovalnih centrih? Zdaj je še pravi čas, da obiščete trgovine, izbira je še velika in nobene gneče. V primeru, da nameravate sami izdelati darila nakupite vse potrebno….Tudi pri nakupovanju daril naredite seznam, da ne pozabite na koga pomembnega.

Že zdaj nakupite ves potreben material za dekoriranje

Poskrbite, da boste imeli dovolj znamk za praznične voščilnice. Priskrbite si potreben ovojni papir in trakove.

Pripravite božič voščilnice

Zdaj je morda še prezgodaj za pošiljanje voščilnic, lahko pa ob večerih, ob gledanju TV, pripravite ovojnice, napišete naslove in nalepite pisemske znamke. Spodbujajte svoje otroke, da sami izdelajo voščilnice, ki jih boste poslali babicam, dedkom, bratrancem.

Skuhajte, specite, zamrznite

Zdaj je odličen čas za pripravo testa za piškote, gotovih slaščic, okusnih juh, omak ali celo večerje in jih zamrznite. Ko boste želeli za praznike na hitro postreči goste z dobrotami, boste pripravljeni, kot bi mignil.

In še ideja za odlično darilo, za vas in vaše najdražje, najdete ga na www.bodystim.net.

Božična dekoracija

Priporočamo tudi

Praznični kolač, ki vam odkrije skrivnost, s kom se boste poročili!
Za praznike pripravite odlično tradicionalno angleško torto iz suhega sadja. Torta je najboljša, če...
(PRED)PRAZNIČNI ČAS – pogled z druge perspektive
Božično-novoletni prazniki so pred vrati. Kamor koli se človek ozre, povsod blišč in lučke....
Trema pred razgovorom za službo?
Slej kot prej pri vsakemu od nas pride čas, da si najdemo zaposlitev, bodisi je to zgolj študentsko...
Premagajte spomladansko utrujenost s krompirjevo juho
Pomlad je tukaj in narava se prebuja – nas pa pesti pomladna utrujenost, ki jo občuti veliko ljudi,...

Vaš komentar