Naroči se na RSS

Nebeška čokoladna torta


SESTAVINE

Za biskvit

  • 10 jajc
  • 150 g moke
  • 200 g sladkorja
  • 200 g čokolade v prahu
  • 1 pecilni prašek
  • 100 g masla
  • rum

Za kremo

  • 1l sladke smetane
  • 400 g temne čokolade
  • 200 g mletih orehov

PRIPRAVA

Rumenjake ločimo od beljakov, nato k rumenjakom dodamo sladkor in penasto umešamo. V dobljeno zmes dodamo čokolado v prahu in stopljeno maslo, ki smo ga ohladili na sobno temperaturo. Beljake pa stepemo v trd sneg.

Moko presejemo in ji primešamo pecilni prašek. Dodamo jo v zmes z rumenjaki. Nazadnje pa  rumenjakovi zmesi narahlo primešamo še beljakov sneg in vse skupaj vlijemo v pekač za peko tort. Pečemo 45 min na 175 stopinjah.

Za kremo, v posodi segrejemo sladko smetano, vanjo nadrobimo čokolado – odstavimo še preden zavre!  Dobro premešamo, ohladimo na sobno temperaturo in shranemo v hladilnik za vsaj 12 ur. Dobro ohlajeno čokoladno kremo z mešalnikom mešamo tako dolgo, da dobimo kompaktno kremo. Nazadnje narahlo dodamo mlete orehe.

Biskvit razrežemo na tri kose, ga navlažimo z rumom in namažemo s čokoladno kremo. Po želji pa torto prelijemo še z raztopljeno čokolado in okrasimo. Želimo vam DOBER TEK !

Čokolada


Vabimo vas, da obiščete še spletno trgovino Zazdravje.com.


Priporočamo tudi

Slivova torta z makom
SESTAVINE Za tortni model 25 cm potrebujemo: 700 g sliv 5 jajc 150 g masla ali margarine 150...
Slastni čokoladni muffini
SESTAVINE Suhe sestavine: 300 g moke 150 g sladkorja 10 žlic kakava v prahu pol pecilnega...
Sladko velikonočno malinino presenečenje
Velika noč je ena od tistih čudovitih priložnost, ko se celotna družina zbere v sproščenem prazničnem...
Slastno Miklavževo pecivo
SESTAVINE 1 kg moke 40 dkg rjavega sladkorja 30 dkg medu 1 žlička cimeta 1 žlička mletih...

Vaš komentar