Naroči se na RSS

Mikavno fit: Zaljubite se v šport


Vsak začetek je težek. Zakaj bi se prostovoljno mučila s športanjem, če je tako noro prijetno sedeti pred televizijo, počasi glodati čips z okusom sira in z vsemi čutili uživati ob novem delu najljubše serije, se poistovetiti z glavno junakinjo, ki ima popolno kožo, krasno izoblikovan trebušček in božanske čevlje (da o vročem tipčku sploh ne govorimo) in se vsaj tistih 45 minut pretvarjati, da je naš svet popoln? Vsekakor bolj prijetno opravilo, kot potenje med tekom. Najpomembnejše vprašanje pa je, kako se prepričati (in si seveda tudi verjeti), da je šport super oblika sproščanja, ki nam bo prinesla še več veselja in zadovoljstva od našega ustaljenega rituala z daljincem v eni roki in slastnim prigrizkom v drugi.

Velik del nežnejšega spola je genetsko nagnjen k stokanju in jokanju, ko sonce napove, da se sezona kopalk že nevarno bliža. V današnjem svetu je pač tako, da nas z vseh plakatov, revij in televizije oblegajo zagorela telesa manekenk v mikro krpicah, mediji nam ponujajo tisto “popolno” žensko, in zato se tudi v naših glavah izoblikujejo neka merila oz pričakovanja, kakšno bi moralo biti naše telo, da bi zadoščalo tem kriterijem. Premalokrat pomislimo na to, da so modeli pravzaprav plačani, da izgledajo perfektno, njihova jedilnik in urnik vadbe pa sta nemalokrat prav brutalna. Seveda imajo na svoji strani še tiste, ki jim poretuširajo mozoljček ali dva, v pasu in stegnih prijazno odvzamejo kakšen centimeter, polikajo gubice in z nekaj kliki preženejo celulit. Magično, kajne?

Zavedati se je potrebno, da so tipi naših postav različni in vsaka posameznica ima svoj predel, ki je najgostoljubnejši gostitelj maščobnih blazinic, zato je treba tudi naše cilje določiti na tej podlagi. Moja najboljša motivacija je nekaj let stara fotografija, kjer sem resnično zadovoljna s svojo postavo, natančno se spominjam tenutka, v katerem je bila posneta, občutkov, vonjev … Vem namreč, da sem takšno postavo že dejansko imela in kako super sem se takrat počutila. Ko imate motivacijsko fotografijo oz sliko v glavi, je čas, da se lotite iskanja ustrezne vadbe. Nikar ne izberite nekega športa samo zaradi tega, ker se ob njem intenzivno kurijo kalorije – vadba, na katero se odpravite z muko, vas bo kmalu pričela dolgočasiti in dobri sklepi o gibanju bodo padli v vodo. Gibanje morate dojemati kot užitek ne kot kazen. Če najdete ustrezen šport, v katerem boste odkrile resnično ljubezen, bo vajino “romanco” skoraj nemogoče končati z izgovorom “Ne da se mi.”

Nekateri med tekom uredimo zmedene misli, imamo sami s seboj dolge pogovore, dobimo kup kreativnih zamisli, včasih pa preprosto samo uživamo ob energični glasbi in vse svoje moči usmerimo v tek, možgani pa so na funkciji avtopilota. Sprostitev je zagotovljena, če se nagradite še z razvajanjem pod tušem, v kombinaciji s poživljajočimi sadnimi vonji. Vedno znova me preseneča, kako sem po uri in pol teka spočita, pomirjena in pripravljena na nove izzive. Šport nas resnično napolni z energijo.

V dneh, ko pa nimate časa za šport, pa si vsaj privoščite napravo, ki bo delala namesto vasBody stim.

Priporočamo tudi

Mikavno fit: En izklesan telešček prosim!
Bolj kot se približuje poletje, bolj smo vse odločene, da bomo tokrat v kopalke resnično skočile...
Mikavno fit: Zmigajmo CELOTNO telo
Življenje ni pravično. Pika, konec! Splošno znano je, da si bodo odvečne maščobne blazinice na...
Pospravljanje naj bo zabavno
Začutite odpor ko pomislite na pospravljanje? Obstaja rešitev! Pospravljanje je lahko tudi zabavno...
Za dober sex se splača potrpeti
Ugotovila sem, da si večina moških, ker seveda obstajajo tudi izjeme, želi imeti sexi oblečeno žensko....

Vaš komentar