Naroči se na RSS

Slivova torta z makom


SESTAVINE

  • Za tortni model 25 cm potrebujemo:
  • 700 g sliv
  • 5 jajc
  • 150 g masla ali margarine
  • 150 g sladkorja
  • 200 g mletega maka
  • limonina lupina
  • 150 g moke
  • 1 malo žličko pecilnega praška
  • 3 žlice mletih mandeljev
  • ščep soli
  • 5 žlic slivove marmelade
  • 2 žlici ruma
  • peki papir in maščobo za pekač
  • sladkor v prahu za posip

PRIPRAVA

Slivam odstranimo koščice. Dno tortnega modela obložimo s peki papirjem in dobro namastimo.
Ločimo rumenjake od beljakov. Maslo ali margarino in 100 g sladkorja penasto umešamo primešamo rumenjake, dodamo mleti mak, naribano limonino lupino, moko s pecilnim praškom in mandelje.

Iz beljakov in ščepca soli stepemo trd sneg, postopoma in med stepanjem dodajamo sladkor. Dobiti moramo sijoč in zelo trd sneg. Sneg rahlo in previdno zmešamo v pripravljeno testo, ki ga damo v model, slive razporedimo v testo. Model s testom postavimo na spodnjo rešetko v pečici in torto pečemo pri 180 stopinjah  1 uro.
Zmešamo marmelado in rum in mešanico segrevamo, še vročo torto namažemo z marmelado.
Torto posipamo s sladkorjem v prahu.

Namesto sliv pa lahko vzamemo tudi marelice ali kakšno drugo sezonsko sadje. Mak pa lahko nadomestimo z mletimi orehi ali lešniki. Želimo vam DOBER TEK !

Vabimo vas, da obiščete še spletno trgovino Zazdravje.com.

Priporočamo tudi

Slastni čokoladni muffini
SESTAVINE Suhe sestavine: 300 g moke 150 g sladkorja 10 žlic kakava v prahu pol pecilnega...
Nebeška čokoladna torta
SESTAVINE Za biskvit 10 jajc 150 g moke 200 g sladkorja 200 g čokolade v prahu 1 pecilni...
Slastno Miklavževo pecivo
SESTAVINE 1 kg moke 40 dkg rjavega sladkorja 30 dkg medu 1 žlička cimeta 1 žlička mletih...
Premagajte spomladansko utrujenost s krompirjevo juho
Pomlad je tukaj in narava se prebuja – nas pa pesti pomladna utrujenost, ki jo občuti veliko ljudi,...

Vaš komentar