Naroči se na RSS

ARGANOVO OLJE – čudežno lepotilo in najboljši afrodiziak


V mesecu aprilu,  v jugozahodnem delu Maroka zacveti Argania spinosa. Iz njenih cvetov se nato razvijejo majhni plodovi, ki še najboj spominjajo na limete, v sebi pa skrivajo zlata zrnca, iz katerih Berberi izdelujejo pravo “tekoče zlato” – arganovo olje.

Arganovo drevo (Argania spinosa) raste samo v jugozahodnem delu Maroka in nikjer drugje. To divje, sedem do deset metrov visoko drevo, Berberi častijo kot sveto drevo, zaradi čudežnih zdravilnih in lepotilnih lastnosti. Argania spinosa se ne boji suše in ekstremno visokih puščavskih temperatur. Njegova življenjska doba znaša od 150-200 let, če pa odmre, lahko po sedmih letih ponovno oživi!

Za en liter arganovega olja je potrebno približno šestnajst ur ročnega dela in okrog 40 kg sadežev. Ker so oreščki zelo trdi, jih berberske ženske še vedno trejo ročno s kamni. Oreščki imajo po tri jedrca in iz svežih jedrc se hladno stiska to čudežno olje.

Arganovo olje deluje kot močan antioksidant, saj vsebuje kar dvakrat več vitamina E, kot na primer oljčno olje, nevtralizira proste radikale in aktivira kisik v celicah. To čudežno olje ima več kot osemdeset odstotkov esencialnih maščobnih kislin, ki dokazano pomagajo pri revmatskih in kardiovaskularnih boleznih, nevtralizirajo proste radikale in ščitijo vezivna tkiva, izboljšujejo možganske zmogljivosti in imajo blagodejni vpliv na jetra in prebavo. Visoka vsebnost Iinolenske kisline pa pomaga pri uravnavanju holesterola v krvi.

Masaža z arganovim oljem pomaga pri številnih težavah s kožo (suha koža, akne, luskavica in ekcem). Spodbuja obnavljanje kože in dokazano gladi gube, pomaga odpravljati celulit in učinkuje na hujšanje. Arganovo olje je odlično lepotilo tudi za naše lasišče in lase. Lepo se vpije v kožo in ne pušča mastnih sledi.

In najboljše za konec!

Iz arganovega olja Berberi že stoletja izdelujejo svoj skrivnosten, a zelo močan afrodiziak,- Amlou. Izdelajo ga iz bio arganovega olja, iz cvetličnega meda in praženih mandljev. Amlou uživamo s kruhom, kot dodatek k sladicam ali tudi k solatam. Njegov učinek pa lahko preizkusite že danes zvečer!

Odlično naravno, hladno stiskano arganovo olje dobite v spletni trgovini Zazdravje.com.

Priporočamo tudi

Domači recepti za nego suhe kože
Koža je ogledalo našega zdravja in počutja. Na suho kožo vplivajo več dejvnikov: suh zimski zrak,...
Domači recepti za nego normalne kože
Normalna koža je bolj ali manj čista in ravno prav vlažna. Za vsakodnevno nego uporabljajte neagresivno...
7 nasvetov za zdravo in sijočo kožo
To so nasveti, ki ste jih zagotovo že kdaj slišale… Nasveti, ki so nam jih dajale mame in babice,...
Arganovo olje za sijoče in zdrave lase
Maroško čudežno Arganovo olje ni kar tako dobilo ime "pravo tekoče zlato", saj v sebi skriva pravi...

2 komentarjev na objavo “ARGANOVO OLJE – čudežno lepotilo in najboljši afrodiziak”

  1. Arganovo olje je sedaj že dodobra sprejet izdelek med porabniki kozmetike, nege obraza in kože. Seveda pa so ga dobro sprejele tudi vse farmacevtsko kozmetične hiše in ga dodajajo skoraj vsej svoji liniji kozmetike zaradi svojega blagodejnega vpliva na našo kožo.

  2. Dragica pravi:

    Lp kje se da kupit arganovo olje …se da dobit tester rada bi se znebila moja sestra celulita in brazgotin ter mslo mozoljev…preden bi ji kupla bi rada prej poskusla lp dragica

Vaš komentar