Naroči se na RSS

Nohti – odraz našega zdravja


Urejeni nohti naj bi bili odraz zdravja človeka, njegove notranje umirjenosti in zdravega načina življenja. Zdravi nohti so močni, prožni in rahlo rožnato obarvani. Zgornja plast zdravega nohta je gladka in brez lis. Noht zraste približno en milimeter v desetih dneh. Problem nastane, kadar so nohti krhki, lomljivi in poškodovani, kar ne predstavlja samo lepotni problem, ampak nam telo tudi sporoča, da gre za pomanjkanje hranil, za bolezen ali morda celo glivično infekcijo. K vsemu temu lahko prispeva tudi oslabljen imunski sistem, stres in nepravilna prehrana.

Za zdrave nohte lahko poskbite s pitjem zadostne količine vode, z vnosom vitaminov A, C in B12 ter kalcijem, folno kislino, proteini in cinkom. Hranila za nohte se nahajajo predvsem v naslednjih vrstah hrane: lubenice, banane, gobe, grenivke, pivski kvas, cvetača, jajca, grenivke in arašidi. Nohte ne uporabljajte kot orodje in praskajte. Prav tako jih zaščitite z rokavicami pred vodo in jedkimi čistili. Prav tako ne uporabljajte odstranjevalcev laka, ki vsebujejo aceton, saj ti izsušujejo nohte.

Za nego nohtov uporabljamo paličico, s katero nežno potisnemo nazaj obnohtno kožico in pilico, s katerimo uravnavamo dolžino ter obliko nohtov. Za nego obnohtne kožice je dobro mandljevo, olivno ali jojobino olje, katerega nežno vtirate v kožico in potem kožico potisnete nazaj.

Le zdravi nohti lahko z različnimi laki izgledajo kot prave mojstrovine.

Priporočamo tudi

7 nasvetov za zdravo in sijočo kožo
To so nasveti, ki ste jih zagotovo že kdaj slišale… Nasveti, ki so nam jih dajale mame in babice,...
Pridite danes na Festival ezoterike in zdravega življenja
Toplo vabljeni danes v ljubljanski Športni center Konex (Cesta na Brdo 109) na zadnji dan 1. Festivala...
Prvi festival ezoterike in zdravega življenja pri nas
Prihajajoči konec tedna bo v duhu ezoterike in zdravega življenja. V ljubljanskem Športni center KONEX...
2 jajci na dan za zdravje
Včasih so nas svarili, da naj ne pojemo več kot par jajc (priporočljivo naj bi bilo 3 do štiri) na...

Vaš komentar