Naroči se na RSS

Konopljino mleko – nova alternativa kravjemu mleku


Ob poplavi vseh rastlinskih mlek je zdaj na tržišču še konopljino mleko. In tudi konopljino mleko je veliko bolj zdravo od kravjega. Ima nizko vrednost nasičenih maščob, je lahko prebavljivo in brez horesterola. Pomaga pri ponovnem vzpostavljanju hormonskega ravnovesja. Je pa tudi odličnega okusa in primerno za vsesplošno uporabo – v kavi, z žitaricami, v kuhi…250 ml na dan nam zagotovi 50% priporočenega dnevnega vnosa omega 3 maščobnih kislin (bistvenega pomena za zdravje, kožo, lase, sklepe, možganski razvoj..). Ne vsebuje THC-ja (psihoaktivna sestavina v marihuani – konoplja namreč ni isto kot marihuana) in je povsem vegansko in brez alergenov.

Proizvajajo ga neodvisna družinska podjetja v Veliki Britaniji. Narejeno je iz konopljinih semen in vode, naravno oslajeno z jabolčnim sokom ter obogateno s kalcijem in vitaminom D. Pred uporabo ga pretresemo, saj je na dnu usedlina (gre za naravni produkt), ki je vir proteinov.

Dobro pa je tudi za okolje. Konoplja je namreč tretja najhitreje rastoča rastlina na svetu, uporabna pa je cela rastlina; seme v prehrana, vlakna pa so zelo vzdržljiv gradbeni material z izjemnimi termalnimi sposobnostmi. Pridelano povsem brez pesticidov / herbicidov. Zaenkrat še ni dobavljivo v Sloveniji, temveč zgolj v VB.

Priporočamo tudi

Nehajmo piti kravje mleko
Človek je edina živalska vrsta, ki tudi odrasla pije mleko. Pravtako smo edini prebivalci planeta,...
Konoplja je dragocena rastlina
Ob besedi konoplja večina Slovencev še vedno pomisli le na drogo s psihoaktivnimi učniki in verjetno...
Domač, lahek sladoled za poletne dni
V zelo kratkem času si lahko pripravimo domač sladoled brez umetnih dodatkov v izbranih okusih, lahko...
10 maminih nasvetov na preizkušnji – 1. del
Kot otrok (in morda še sedaj) ste iz ust vaše mame gotovo slišale vsaj ducat nasvetov, navodil in...

3 komentarjev na objavo “Konopljino mleko – nova alternativa kravjemu mleku”

 1. Ljudina pravi:

  Bom probal. Njam.

  SALVE

 2. Petra pravi:

  lahko pa ga naredite kar sami-namočite konopljina semena in kak datelj za nekaj ur , dodate malenkost himalajske ali sečoveljske soli in jih potem zblendate.

 3. Nina pravi:

  Najlepša hvala za recept Petra :) Bomo preizkusili!

Vaš komentar