Naroči se na RSS

Izdelajmo darilno vrečko


Takole. Se vam kdaj zgodi, da greste nekam na obisk in morate zaradi enih piškotov, ki bi jih radi nesli gostitelju kupiti darilno vrečko? Ste kupili nekomu darilce vredno 3 evre, za darilno vrečko pa ste morali odšteti 2 evra? Jih vedno kupujete pa nikoli nimate? Bi radi sosedi nesli doma spečene piškote, ampak jih ne želite dati v plastični vrečki iz trgovine?

Po zgornji predlogi lahko sami izdelate darilno vrečko. In to hitro in enostavno. Vzame vam 5 minut, samo prepognite, kjer je to označeno in zarežite, kjer so narisane škarje. Potem sestavite vrečko.

Super je, da lahko uporabite katerikoli papir želite. Na primer tudi darilna vrečka iz časopisnega papirja zgleda enkratno:

Če želite zelo lepo vrečko, lahko uporabite zavijalni papir, ki vam je ostal od zavijanja daril:

Lahko uporabite šeleshamer, karton, navadne bele liste, reklame, ki ste jih že prebrali, kolaž papir, star koledar … Predlogo lahko naprintate, če želite večjo vrečkico pa enostavno narišete predlogo na večjo površino. Res ni težko, meni je uspela popolnima spodobna vrečka že prvič.

Kaj potrebujete:

  • papir
  • škarje
  • luknjač (če ga nimate lahko luknjice tudi izrežete)
  • 2 vrvici (volna, vezalke …)
  • lepilo ali lepilni trak

Postopek:

Najprej zarežemo, kjer je to označeno, prepognemo na vseh črtah, nato večji stranici zalepimo, nato zalepimo skupaj še dno vrečke. Tam kjer želimo imeti ročaj naredimo na vsaki strani po 2 luknjici, skozi kateri napeljemo 2 vrvici. In vrečka je tu.

Darilno vrečko lahko tudi okrasite, lahko nanjo kaj nalepite, posujete z bleščicami ali papirnatimi rožami, napišete gor kakšno misel ali pa obdarovančevo ime … Če ima prejemnik na primer rad avte, mu lahko gor nalepimo ali narišemo različne modele. Lahko izdelate tudi vrečke za različne priložnosti:

Naslednjič pa se bomo naučili narediti darilno škatlico.

Priporočamo tudi

Pomlad je pravi čas za lepe trenutke v dvoje
Pomlad je letni čas, v katerem se poleg narave prebudijo tudi čustva, povečata pa se tudi naša ustvarjalnost...
Ali se vztrajnost splača?
Vsak človek si v življenju želi različnih stvari. Nekateri so zadovoljni že z malim, spet drugi...
Nikoli ji ne bom rekel, da je moja mami
Tadej Janežič, 17 let: Kje sta, moja mami in oči? Tadej Janežič je rejenec že celo življenje....
Nasveti za uspešno učenje in opravljanje izpitov
Za veliko dejavnosti v življenju posameznika lahko rečemo, da so sezonske narave. Včasih mogoče to...

Vaš komentar