Naroči se na RSS

Čas je za dieto!


December je čas, ko se govori o hrani. O dobro obleženih mizah in lačnih želodcih. Na žalost je zdaj že januar, ko pogosto, vsaj ženske, ugotavljamo, zakaj smo pojedle prav tisti kos torte in zakaj se nismo obvladovale pri hrani. Januar je za to za mnoge čas treznitve in čas diet.

Mi smo za mnoge pripravili razveseljive novice. Še posebaj za tiste, ki si ne predstavljate živeti brez kruha, testenin, kaj šele brez krompirja! Ogljikovi hidrati vam lahko pravzaprav zelo učinkovito pomagajo pri vaši dieti. Kuhane testenine in riž zadržujejo okoli 70% vode, zato vas živila, polna z vodo, nasitijo za dalj časa kot tista brez. Krompir pa ima seveda velike omejitve. Pri dieti vam ne bo pomagal pire krompir, na žalost tudi ne priljubljen ocvrt krompirček. Nasprotno, kuhan krompir vpija vodo in nabrekne. Tako dobi podobno vlogo kot testenine.

Ljubiteljice arašidovega masla bodo tudi prišle na račun. Raziskave so pokazale, da ženske, ki uživajo 2-krat ali večkrat tedensko eno žlico arašidovega masla, pridobijo manj kilogramov kot tiste, ki ga neredno uživajo. Razlog tiči v dejstvu, da nam arašidi pomagajo ostati site dlje časa. Vendar pozor – imajo veliko kolarij, zato previdno s količinami. Arašidovo maslo je polno vitamina B6 ter vitamina E.

Vnose sira sicer skoraj vse diete prepovedujejo, vendar pa nove raziskave kažejo, da ima veliko sposobnost kurjenja kalorij in maščob.V sklopu te raziskave, so strokovnjaki iz Amerike ugotovili, da so ljudje, ki so imeli od 300 do 400 gramov vnosa kalcija dnevno, izgubili več teže, kot tisti, ki so pojedli enako količino hrane, a brez vnosa kalcija. Zato so prišli do ugotovitve, da ima vnos hrane, bogate s kalcijem, velik vpliv na izgubo teže, ter se strinjajo, da ima enak učinek sir.

Čokolada… le kdo bi se ji lahko uprl? Pojesti košček čokolade je seveda boljše kot pa pojesti celoten njen zavitek. Če vam zadiši čokolada, pa raje posežite po črni, saj se boste po tem bolje počutili ter imeli manjši vnos kalorij kot z mlečno čokolado.

Sadje sodi v skupino, ki jo mnogi raje ne dajejo na dietni list. Vendar pa določeno sadje dobro deluje pri vaši dieti in seveda počutju. Na seznam se uvrščajo grozdje, melone, jagode ter citrusi, ki so polni vlaknin ter vitaminov.

Pri vsaki dieti pa je seveda najbolj pomembno, da ne stradamo, da se počutimo dobro ter se seveda poskušamo rekreirati. Z zdravim načinom prehranjevanja in rekreacijo pa lahko čez celo leto odmislimo dieto.

Priporočamo tudi

Ne čakaj na maj
Veseli december. Čas obdarovanj, kuhanega vina in požrtij. Pa obiščeš te sorodnike in greš osebno...
Večerno prenajedanje? Ugasnite televizijo!
Pozne večerje in prigrizki lahko vplivajo na vaše telo kljub temu, da so številke kalorij znotraj...
Tudi poceni darila so lahko lepa in iz srca
Vstopili smo v praznični mesec december, v katerem nas razveseljuje pravljično okrašeno mesto, navdušeni...
So obline res zakon?
Po malem smo ljudje že naveličani enih in istih lepotic, ki krasijo naslovnice ženskih in moških...

Vaš komentar