Naroči se na RSS

Največje napake pri ličenju


1. Uporaba pretemnega pudra
Dosti žensk uporablja pretemne odtenke pudra, ker si želijo izgledati bolj zdrave in zagorele, dejansko pa s tem ustvarjajo samo umeten videz. Če ste bledikasta si lahko čez zimo pomagate s kakšno samoporjavitveno kremo s katero si lahko lepo potemnite tudi barvo vratu in tako ustvarite bolj zagorel ten. Če vam samoporjavitvene kreme niso najbolj ljube, ostanite pri odtenku pudra, ki ustreza vaši barvi kože in si bledikavost razbijte z rdečilom za lica. Pazite tudi na prekrivnost samega pudra – bolj kot bo puder prekriven, bolj bledikast videz bo ustvaril.

2. Nanos senčila direktno na kožo
Če nanesemo senčilo direktno na kožo izgubi precej barve in intenzivnosti, prav tako pa se tudi sama obstojnost senčila izjemno zmanjša. Najboljša možna kombinacija je seveda nanos podlage (pudra) in podlage oziroma baze za senčila ali pa tekočega pudra in pudra v prahu, kar pa seveda ne pride v poštev pri tistih, ki pudra ne uporabljajo. Če želite ohraniti obstojnost in barvo senčila, na veke nanesite vsaj bazo za senčila ali pa si kupite korektor za okrog oči in ga uporabite kot podlago.

3. Neizrazita oblika ustnic in uporaba svetle šminke
Svetle šminke resda optično povečajo ustnice, je pa tu potrebno biti pazljiv. Če je barva ustnic preveč podobna barvi šminke, se ustnice kar nekako zlijejo z obrazom in dejansko izpadejo še manjše. Rešitev? Uporaba črtala za ustnice. Izberite črtalo slično barvi ustnic, morda pol odtenka temnejše in obrobite ustnice pred nanosom šminke. Če boste barvo črtala dobro izbrale, ustnice še zdaleč ne bodo zgledale umetne, ampak naravne in lepe.

4. Majhne oči in pretirana uporaba črnega črtala
Včasih je veljalo, da ženske z majhnimi očmi, naj ne bi uporabljale črnega črtala, kar dejansko ni res. Je pa res, da je potrebno paziti, da črtalo nanesemo tako, da z njim oči optično povečamo, ne pa še dodatno pomanjšamo. Na kaj je potrebno paziti? Črtalo v zunanjih kotičkih povlecite malenkost navzven in navzgor (ampak res samo malenkost). Črtala prav tako ne nanesite čisto do notranjega kotička očesa, ampak linijo zaključite nekje na 2/3 dolžine.

5. Napačen izbor pudra glede na tip kože
Presuh ali premalo masten puder lahko pri koži, ki je že sicer videti suha in utrujena takšen videz in občutek samo še ojača, po drugi strani pa lahko uporaba hranljivega ali osvežilnega pudra sicer namenjenega normalni do suhi koži pri mešani ali mastni koži še dodatno okrepi masten sijaj kože.

Anja Farčnik
www.mojadrogerija.si

Priporočamo tudi

Kako izbrati pravi odtenek pudra
Izbrati pravi odtenek pudra se včasih zdi kot prava znanost. Da bo vaše izbiranje in preizkušanje...
Mineralna ličila so obnorela ženski svet
Mineralni make-up se je v zadnjih nekaj letih močno razširil in je zagotovo eden najhitreje rastočih...
Poskrbimo zase po naporni noči
Včeraj je bilo super. Plesala si do zgodnjih jutranjih ur, spoznala svojega princa na belem konju, spila...
Kako se urediti, ko nimamo časa
Imate tudi vi občutek, da vam zjutraj zmanjkuje časa za učinkovito in dovršeno ličenje ter nego?...

Vaš komentar