Naroči se na RSS

Varanje


Tabu? Kljub temu je vsako leto v porastu in ne, ne varajo samo moški, tud vedno več predstavnic ženskega spola si privošči skok čez plot…

Kaj je sploh varanje? Samo sex kot tak ali govorimo o varanju že kadar gre za razmišljanje o drugih osebah, flirtanje, dotiki, poljub? Seveda si te meje postavljamo sami.

Pravijo, da je vzrokov za nezvestobo toliko, kolikor je ljudi, ki varajo.

Vedno se pojavlja vprašanje zakaj sploh varamo, zakaj to želimo? Ponavadi se moramo vprašati kaj

Varanje; Image: wishedauan / FreeDigitalPhotos.net

nas sploh pripelje do takšnega razmišljanja. Res je, da se tista začetna zaljubljenost in strast sčasoma umirita in zveza za ogromno ljudi lahko postane monotona, naporna. Vendar se moramo zavedati, da se je za dobro in dolgotrajno zvezo potrebno vedno truditi. Zakaj nam je odveč presenetiti partnerja, prinesti svežino v naše razmerje, se pogovarjati, izražati čustva in želje?

A smo res toliko sebični, da s časoma postanejo pomembne samo naše želje in naše zadovoljstvo. Potrebno je uživati tudi takrat, ko dajemo in s tem osrečujemo partnerja. Tudi to je sreča, če jo le znaš prav dojeti, sprejeti.

Zakaj varajo moški??
Naši moški kot glavni razlog navajajo čustveno nezadovoljstvo. Ja, ne boste verjele, tud moški imajo čustva in pričakovanja, da jih opazimo, hvalimo, spodbujamo. Je pa dejstvo, da moški težje izražajo svoja čustva, zato velikokrat sploh ne vemo, da jim kaj manjka.

Nezvestih je tudi vedno več žensk, kaj primanjkuje njim??
Ženske imamo za to globlje razlogje. Osamljenost- ženska se zelo hitro počuti osamljeno, kadar partnerja ne delujeta kot celota, imata različne poglede na svet. Varajo tudi zaradi pomanjkanja komunikacije, pomanjkanja samozavesti, nenazadnje tudi maščevanje in uporništvo.

Sprašujem se, če še ljudje sploh imamo kakšne vrednote, koliko še je sploh vreden zakon ali lahko resnično ljubimo in zakaj smo zmožni prevarati nekoga, ki nam pomeni vse na svetu, a smo res tako prekleto sebični, da je važno samo da smo mi zadovoljni??

Priporočamo tudi

Dobri fantje, kje ste?
Situacija na tržišču je zaskrbljujoča. Bojim se, da je pošla zaloga primernih fantov? Tolažim se...
Dan žensk
Narava je vedno naša največja učiteljica. V deželo prihaja pomlad, vse se prebuja in spreminja, opominja...
Tropski deževni gozdovi – pljuča Zemlje
Vdihnemo kisik in že čez trenutek spet izdihnemo ogljikov dioksid, to se dogaja povsem podzavestno....
Krvavi davek kozmetike
Tega članka ni bilo lahko napisati, toda prebrati bi ga morali vsi, saj se dotika vsega izmed nas. Vsebinsko...

Vaš komentar