Naroči se na RSS

Plašček za kožo


Jesen je že konkretno prestopila vrata in lahke plaščke smo že zamenjali za toplejše plašče in šale. Kaj pa naša koža? Temperature so nižje, veter ostrejši in tako kot mi rabimo svoj plašč, da nas varuje, je prav, da pred mrazom zaščitimo tudi svojo kožo.

Včasih pozabljamo, da v zimskem času niso samo nizke temperature tiste, ki so “težavne” za našo kožo.  Obremenjeni  smo tudi zaradi velikih temperaturnih nihanj, ko prihajamo iz toplih notranjih v hladna zunanja in obratno. Mi se slečemo in si temperaturo prilagodimo tako, koža pa se mora prilagoditi sama kar je še dodatna obremenitev. In nenazadnje – tekom  zimskih mesecev nam tudi sama odpornost večkrat pade in tako kot je to obremenitev za telo je seveda tudi za kožo.

In kako pomagati?
Načeloma že nekako iz navade pozimi kupimo bolj mastne in kompaktne kreme, kar je prav. Večinoma se nam ob prehodu letnih časov tudi sam tip kože vsaj malenkost spremeni in prav je, da dnevno nego prilagodimo njenim spremenjenim potrebam.

Veliko je tudi žensk, ki puder uporabljajo samo pozimi, saj jim daje občutek večje zaščite same kože in če je vaša koža hitro občutljiva in razdražena, je to vsekakor dobra izbira.

Ne pozabite  pa  tudi na dodatno nego in si vsaj občasno privoščite kakšno masko, da kožo pomirite in jo nahranite.

Za nego kože na telesu si kupite kakšen kvaliteten gel za prhanje in vsaj občasno uporabite kakšno mleko ali olje.  Kvaliteten gel bo vašo kožo nežno očistil, ne da bi jo izsušil, za vsak slučaj, pa jo boste vsake toliko časa še malo nagradili in jo nahranili, tako da bo lažje ostala zdrava.

Ne pozabite tudi na šal in rokavice. Bolje je, da tudi tu kožo zaščitite in zmanjšate njeno  izpostavljenost, kot pa da potem popravljate nastalo škodo.  Za roke si lahko zvečer privoščite kakšno masko, tako da na roke nanesete večjo količino kreme ali kakšnega masla in jih potem oblečete v rokavice. Rokavice bodo roke in kremo ogrele in pospešile ter izboljšale  vpijanje, vam pa omogočile, da še vedno kaj postorite.

In ne pozabite na ustnice! Kupite si kakšen kvaliteten balzam, ki bo ustnice ne samo zaščitil, ampak predvsem nahranil in navlažil.

Anja Farčnik

www.mojadrogerija.si

Priporočamo tudi

Nevarnosti plastične embalaže
Pred kratkim sem prejela elektronsko sporočilo, ki je opozarjalo, da je plastična embalaža med drugim...
Vojna z muhami v stanovanju
Sovražim muhe. Poleti jih imam polno stanovanje. Sploh mi gre na živce, ko povabim nekoga na kosilo...
Si upaš tudi ti?
Jesen se ne preklico približuje in z njo se bo zamenjala tudi naša garderoba obalčil. Prav posebno...
Kdo se boji dimnikarjev?
Danes sem ostala na pohorskem vikendu z razlogom: čakam dimnikarja. In dimnikarji so pomembni, saj sem...

Vaš komentar