Naroči se na RSS

Ljubezen na preizkušnji


Ne še ena love story

Beseda obstane na papirju. Želela mu je napisati sporočilo, ki bi ga videl, ko pride domov. K njej domov, v njun skupni dom.

Šele nekaj mesecev živita skupaj, pa se ona zaveda, da je on moški njenega življenja. Toda, ali je tudi ona ženska njegovega? … Kaže, da Nejc ne čuti več tako… Zadnja dva tedna ji neprestano očita, da ga je želela zase na vsak način, da ga preveč komandira in mu ne pusti dovolj svobode. Najbolj jo boli očitek, da zaradi nje ni mogel izživeti svoje mladosti. Pa tako ga ima rada… Resda ji je všeč prijatelj, s katerim dela ob vikendih, a svojega Jerneja ne bi zamenjala za nič na svetu.

Ob prijatelju, ki bi ji rad bil več kot zgolj prijatelj, je imela včasih pomisleke glede njunega odnosa z Jernejem. Posebej zato, ker je v njem zasledila lastnosti, ki jih je pri svojemu moškemu pogrešala. Ljubezen z Jernejem je zadnje čase bila nekako v ozadju, medtem ko je bilo vidno zlasti negodovanje enega ali drugega, pomanjkanje interesa in prelaganje še nerešenih težavic, ki kaj hitro preidejo v velike težave. Ampak ona je mnenja, da prava ljubezen ne more biti enostavna in vedno neboleča.

Kaj bi dala, da bi ji Jernej dajal to, kar daje ona njemu – iskreno ljubezen. Včasih pomisli, da je morda on ne ljubi dovolj. Pri tem jo muči še ljubosumje… Ne zaupa Nejčevim sodelavkam. Eno izmed njih je pred kratkim spoznala in dobila je vtis, da bi Nejc kaj kmalu postal “žrtev” njenih drznih namenov…

Večer je. Kazalec je ravnokar pokazal uro devet in Katarina bi se rada malo ljubkovala z Jernejem. Ponudi mu masažo, a on jo zavrne. Večerja tudi ni bila po njegovem okusu. “Bi šla malo ven?” ga vpraša. “Ne, zaspan sem, greva kar spat”, ji odvrne. Žalostna obsedi na stolu, medtem ko Jernej hitro zaspi. Toliko pričakovanj je imela, ko sta končno začela živeti skupaj, v dvoje, zdaj pa se ji zdi, da se vse skupaj podira kot hišica iz kart… Ni ji za spanje, začne brati knjigo o neuslišani ljubezni, o paru, ki…

Se nadaljuje

Priporočamo tudi

Mešani zakoni
Inspiracijo za pisanje na temo mešanih zakonov sem dobila čisto slučajno. Na enem izmed forumov sem...
21.12. 2012 se bo rodil nov svet, Svet Enosti
Vse bližje smo 21.12. 2012. S tem datumom so povezana različna pričakovanja, mnogo ljudi je zaskrbljenih,...
Ob oknu
Sedel je ob oknu. Videti je bilo, da so njegove misli odtavale daleč stran. V pogledu je bilo čutiti...
S pravo glasbo do zmenka
To, da te lahko prava glasba spravi v boljše razpoloženje, že vse vemo. Včeraj pa sem med brskanjem...

En komentar na objavo “Ljubezen na preizkušnji”

  1. petra pravi:

    mogoč bi blo boljš če bi brala dalajlamo? :)

Vaš komentar