Naroči se na RSS

Kako izbrati pravi odtenek pudra


Izbrati pravi odtenek pudra se včasih zdi kot prava znanost. Da bo vaše izbiranje in preizkušanje lažje je tukaj nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali izbiro in pomagali izbrati ten najbolj sličen vaši naravni barvi polti.

  • Včasih so odtenke pudra testirali na spodnjem delu zapestja, ker naj bi bila tam barva kože najbolj slična barvi obraza. Za prvo silo in kadar želite stestirati več pudrov je to zadovoljivo, ampak svojo končno izbiro vedno preverite še na obrazu.
  • Del obraza najbolj primeren za preizkušanje odtenka so spodnji deli čeljusti. Tam lahko vidimo ali se barva pudra ujema in z barvo obraza in z barvo vratu.
  • Če se barva obraza in vratu precej razlikujeta, izberite odtenek, ki je bližje barvi vratu, saj bo tako puder izpadel bolj naravno in ne kot maska.
  • Če imate mešano ali mastno kožo vzemite v zakup, da bo puder tekom dneva, ko se bo koža zmastila malenkost potemnel. Če nihate med dvema odtenkoma tako raje izberite svetlejšega.
  • Barvo odtenka vedno preverite na naravni svetlobi. Močne neonske luči s katerimi so osvetljene drogerije namreč navidezno omilijo barvo odtenka, tako da puder izgleda velik svetlejši kot je v resnici.
  • Ko testirate puder ga vedno pustite nekaj minut na koži, preden preverite ali vam odtenek ustreza. Ko se puder ogreje in vpije v kožo se namreč zelo lepo vidi tudi podton pudra (vidite recimo, če vam puder povleče na roza ali na oranžno).

Anja Farčnik, Mojadrogerija.si

Priporočamo tudi

Največje napake pri ličenju
1. Uporaba pretemnega pudra Dosti žensk uporablja pretemne odtenke pudra, ker si želijo izgledati...
Kako se urediti, ko nimamo časa
Imate tudi vi občutek, da vam zjutraj zmanjkuje časa za učinkovito in dovršeno ličenje ter nego?...
5-minutni jutranji make-up
Za vse tiste, ki zjutraj ne morete brez ugašanja budilke in minutk sladkega nedovoljenega dremeža in...
Mineralna ličila so obnorela ženski svet
Mineralni make-up se je v zadnjih nekaj letih močno razširil in je zagotovo eden najhitreje rastočih...

Vaš komentar