Naroči se na RSS

Tudi muce močijo posteljo, mar ne


Zgornji stavek izrekam vedno znova takrat, ko na mojo sicer mestno in civilizirano mačko pritisnejo neznane sile direktno. Najprej na mehur, ta pa sporoči drobnim mačjim možganom, naj ga izpraznijo. Kako mehur to sporoči in v kakšni obliki, ne bi vedela in tudi verjetno ne bom nikoli razumela. Tudi naša veterinarka bojda tega ne razume, zakaj bi torej jaz.

Tudi kako možgančki to sprejmejo in interpretirajo, mi bo za vedno ostala skrivnost. Dejstvo je, da pri prenosu teh informacij pri moji mački pride do šuma. Tako je, do pravega komunikacijskega šuma v odnosu med oddajnikom in sprejemnikom, saj je očitno, da eden ne ve in ne razume, kaj mu drugi sporoča in želi povedati.

Vedno rada opazujem take in drugačne oddaje, ki bi lahko bile sporočilne ali vsaj kako drugače koristne. Tudi zadnjič sem opazila eno takih. V studiu je kot spraševalka in povezovalka oddaje sedela prerokovalka iz kart, ki je bila še nekaj mesecev nazaj v isti oddaji nova in izgubljena, celo uro je z očmi nervozno iskala kamero, večinoma zgrešila in se pogovarjala s steno v ozadju, na koncu pa se le izkazala kot prava šlogarica, saj je ljudem na drugi strani žice pravilno napovedala, da so noseči ali pa da še bodo. Kapo dol pred vsemi jasnovidnimi prebivalci našega planeta.

Kar me je zbodlo v oči, je bil gost. Radiestezist je imenoval sam sebe, in tudi ona ga je naslavljala z gospodom radiestezistom. Okrog sebe je imel nekaj takih napravic, ki se jih spominjam iz prvih praktičnih poskusov pri pouku fizike in pri katerih sem se čudila, česa vsega je sposoben magnet, kako lepo plešejo drobni kovinski delci na magnetni ukaz, ne nazadnje pa sem se spomnila tudi na prikupne majhne igračke psičke, ki so imeli magnetne ritke in gobčke, nato pa so poplesovali drug okrog drugega. Ko sem pred leti v angleškem Covent Gardnu zagledala žabice, ki delujejo po enakem principu, mi je zaigralo srce in nemudoma sem postala lastnik magnetnega žabjega para.

Da se ne bom preveč zaigrala z magnetnimi žabjimi ritkami, je prav nadaljevati. Gospa šlogarica je vprašala gospoda radiestezista: “Pa da vas nekako povprašam, gospod radiestezist, kje pa ste se naučili te radiestezije, no, tega kar pač znate, kajne.”
In gospod radiestezist je odgovoril: “V glavnem iz potrebe po energijah. Energij je tisoče in tisoče in nekoč sem to opazil. Pa sem začel malo šlogati iz kart in mi je šlo. No, kasneje sem nekaj prebral tudi o avrah, saj razumete, kaj hočem povedati, in sem potem videl avre. Ko sem tako videl avre, pa me je pot pripeljala do radiestezije.”
Njeno navdušenje in zaključek lahko predvidevate: “Čudovito, gospod radiestezist!”

As simple as that? Oddaja je bila zame seveda poučna. Doma imam muco, ki ima napake v prenašanju informacij iz polnega mačjega mehurja v prazne mačje možgane, ki bi morali muco poslati v za to namenjen prostor, vendar tega ne storijo. Prepričana sem, da ima muca nekje presekan pretok energij in da sem tega kriva tudi jaz. Eden od gospodov radiestezistov, ki se mi je nekoč po telefonu ponudil, da mi izmeri vse grde magnetne kanale, ki mi bodo vsak čas prerezali noge pod koleni, morda pa tudi glavo pod vratom, je namreč imel rešitev zame: “Gospa, vse to lahko preprečite z nakupom naše blazine, ki bo te grde magnetne žile razmagnetila. Nudimo vam blazine vseh oblik, tudi na obroke. Seveda vam priporočam tudi nakup bio odeje in vzglavnika, saj eno brez drugega deluje malo manj učinkovito. Resnično, gospa, zagotavljam vam, da boste tako rešili noge.”

Ko sem mu pokazala par takih blazin, ki mi jih je nekoč kupila tašča in so imeli nekakšne žice, s katerimi bi se ponoči morala privezati na bližnji radiator, vendar tega nisem počela, je bil ogorčen: “Gospa, kako ste lahko nasedli temu prodajalcu!!! Že več let odsvetujemo privezovanje na radiator. Nerad vam to povem, vendar vas je ta prodajalec po domače povedano nategnil!” Moj novi merilec energij je bil vidno pretresen in zgrožen.

Kar je, je. Novih blazin nisem kupila, starih ne znam prav uporabljati in zgodilo se je pričakovano. Moja muca ima resne težave z energijami in zadnja dva dneva je naš balkon ponovno spremenjen v hotelsko pralnico, kajti muca nam je ponovno polulala vse, čemur se reče tkanina. Ne vem, ne vem. Naj muco peljem k veterinarju, ki je že pred meseci predlagal za muco večno spanje, ali naj pokličem enega od gospodov, ki poznajo energije.

Dragi bralci, vsak nasvet z vaše strani bom hvaležno sprejela.

Irena Sergeja Mulej, Študentske sobe Enkadom

Priporočamo tudi

Ali samo besede res povedo veliko?
Že dalj časa se ukvarjam z raziskovanjem neverbalne komunikacije in kar je povezanega z njo. Na isto...
Nepozabna noč
Neprespana noč je za mano.. a vseeno ne morem spati.. ob meni si TI. Obrnem glavo proti tebi.. in vidim...
Spodnje perilo ni seksi samo po sebi
Seksi spodnje perilo je kot modni dodatek najmanjši kos oblačila, ki ga ženska premore na sebi. Barva,...
V pasti virtualnega sveta
Tudi meni se je zgodilo. Od lepega moj mož in čudovita prijateljica Tanja, od grdega en kup opravljivih...

Vaš komentar