Naroči se na RSS

Pospravljanje naj bo zabavno


Začutite odpor ko pomislite na pospravljanje? Obstaja rešitev! Pospravljanje je lahko tudi zabavno in prijetno opravilo. Ob dobri glasbi namreč! Glasba ima namreč na naše telo na eni strani sprostilne učinke, na drugi strani pa aktivacijske, odvisno od glasbenih parametrov. Živahna in energična glasba spodbuja nastajanje endorfinov ter povečuje storilnost, odpravlja stres ter izboljšuje spomin, razpoloženje, pozitivno pa vpliva še na vrsto drugih stvari.

Naslednjič, ko se torej lotite pospravljanja, poskrbite za glasbeno spremljavo po vašem okusu. Čas vam bo hitreje mineval, živahni ritmi bodo v vas spodbudili željo po plesu in petju ter pospravljanje spremenili v prijetno opravilo. Sploh če imate zraven še dobro družbo. Z malo domišljije pa lahko metla ali sesalec postaneta imrovizirana kitara, mikrofon… s pozitivnim pristopom pa za pospravljanje navdušite še otroke in partnerja pa še razmigale se boste.

Morda bo zabavno pospravljanje res malce dlje trajalo, vendar pa bo občutek popolnoma drugačen, če se boste pri tem zabavale, kot pa če bi imele občutek, da opravljate nekaj nujnega, dolgočasnega in neprijetnega. Prav tako vam ni treba vsega pospraviti takoj oziroma v enem dnevu… delo vas bo počakalo tudi drug dan, le prioritete si je treba postaviti. Če boste več svojega časa namenile stvarem v katerih uživate, boste na splošno srečnejše, zadovoljnejše ter bolje razpoložene in boste takšno energijo tudi privlačile.

Vsako stvar naj bi namreč počeli z ljubeznijo. Če že nečesa ne morete spremeniti zakaj nebi torej spremenili odnosa do tega? Zaslužite si uživati. Naj bo torej tudi pospravljanje užitek.

Priporočamo tudi

Izkoristi svoj čas zase
Ritem življenja je tako organiziran, da se nam vedno mudi in preprosto nimamo časa se vstaviti za sekundo...
Navdih za vašega otroka
Nekateri starši verjamejo, da če so preživeli uro “kvalitetnega” časa z otrokom, da so naredili...
Pridite danes na Festival ezoterike in zdravega življenja
Toplo vabljeni danes v ljubljanski Športni center Konex (Cesta na Brdo 109) na zadnji dan 1. Festivala...
Mikavno fit: Zmigajmo CELOTNO telo
Življenje ni pravično. Pika, konec! Splošno znano je, da si bodo odvečne maščobne blazinice na...

En komentar na objavo “Pospravljanje naj bo zabavno”

  1. as pravi:

    U2-je na glas, pa je stanovanje pospravljeno v šusu :)

Vaš komentar