Naroči se na RSS

Ona


…je mlada, strastna, iskriva, zanimiva… ŽENSKA. Podnevi in ponoči sanja o lepih stvareh in uživa življenje z vsem svojim bistvom. Ne mara brezplodnega besedičenja in veliko ji pomeni zaupanje ljudi. Rada je lepa in neguje odnose, ki jih živi. Če bi jo lahko opisala z enim pojmom, bi izbrala – prijateljstvo. Ne samo, da rada spoznava ljudi, najbolj uživa, ko ji znanka in znanec postaneta prijateljica in prijatelj ali ko se sreča s starimi prijatelji.

Kot vsak človek, tudi Ona nosi v sebi mnogo zgodb. Večinoma prijetnih, pa tudi nekaj grenkih, ob katerih človek prej dozori. Ena od slednjih je njena neprijetna izkušnja z dvema neznancema.

Zgodilo se ji je pred časom… Bila je sama, hodila je po mestu in razmišljala o vsakodnevnih opravkih… Nakar se ustavi pri izložbi z oblačili. Opazi, da jo moški, ki stoji le nekaj metrov stran, opazuje. Pogleda ga in na hitro oceni njegovo približno starost, stan in namene. Njena ugotovitev jo vznemiri. Vajena je moških pogledov kamorkoli gre, ker je privlačna mlada ženska, a nepremično bolščanje ji, normalno, nič kaj ni pogodu. Moški je ne gleda, kot to počnejo normalni, zdravi, mladi moški. Dobesedno strmi vanjo in ne umakne pogleda, za povrh pa pogled nanj ni nič kaj prijeten. Razmišlja, kako bi čim prej odšla, ne da bi šel za njo. Sekunde se ji začnejo vleči kot večnost. Spomni se, da ima v torbici mobitel. Hitro ga potegne ven in začne klicati svojega fanta. Ta je na srečo dosegljiv in pri stavku “kje se dobiva zdaj” se začne počasi oddaljevati sumljivemu moškemu. Strah v sebi skuša zatreti z mislijo, da bo neznancu kmalu izginila izpred oči. Saj ji menda ne bo sledil? Oddahne si, ko vidi, da je moški obstal, a njegov nepremični pogled jo še vedno spremlja… Oči zoprnega, starega moškega.

Neljub dogodek ji ni dal miru. O njem je razmišljala še in še, in bila hvaležna, da se je izteklo, kakor se je. Razmišljala je o svoji varnosti in o varnosti na splošno, posebej o varnosti žensk. Smo mar varne, če gremo kam same, podnevi ali zvečer? Odločila se je, da se zvečer ne bo odpravljala sama na pot,… Če jo je že podnevi doletela nemila situacija, ne bo tvegala z večerom.

Čez nekaj časa je šla v eno večjo trgovino, nedaleč stran od njenega doma, nakupit osnovna živila. Tik zatem, ko je vstopila, se ji je moški, ki je odhajal iz prodajalne, približal tako sunkovito, da se mu ni mogla izogniti. Bolj se je premikala v smer stran od njega, bolj je silil v njo… Zašepetal ji je nekaj na uho in zatem naglo zapustil trgovino. Zadeva je zanjo bila precej srhljiva. Srce ji je poskočilo, a si je kmalu oddahnila, da moški ni imel pri sebi kakšnega orožja. Kajti videti je bil še bolj nevaren kot tisti prejšnji moški, na katerega je naletela.

Še nekaj o Oni. Je moja dobra prijateljica, čudovita in močna ženska, in veliko več kot to. Njeno zgodbo sem delila z vami, ker se obe zavedava pomena varnosti v življenju in v odnosih. Želiva si, da bi ženske bile varne na vseh poteh, v morebitnem primeru ne-varnosti pa, da bi znale na ustrezen način poskrbeti za lastno varnost, za varnost žensk…

…se nadaljuje…

Priporočamo tudi

Predsodki o odnosih
Kateri odnos je danes pravilen in kateri napačen? Kdo je pravzaprav pristojen, da o tem presoja? Večina...
Ljubezen na preizkušnji
Ne še ena love story Beseda obstane na papirju. Želela mu je napisati sporočilo, ki bi ga videl,...
Groba in neprijazna ginekologinja
Vsi vemo, da obisk ginekologa prej ali slej doleti vsako posameznico. Sama sem ga prvič doživela...
Prijateljstvo med moškim in žensko
Ne vem, ali se mi dozdeva ali je danes vse več in več teh moško-ženskih prijateljstev. Jaz imam toliko...

Vaš komentar