Naroči se na RSS

Vojna z muhami v stanovanju


Sovražim muhe. Poleti jih imam polno stanovanje. Sploh mi gre na živce, ko povabim nekoga na kosilo in v trenutku, ko se usedemo za mizo začne okoli hrane letati vsaj 10 muh. Da ne bi izgledalo, kot da se mi zdi normalno, da jemo kosilo, kot bi bili v hlevu, moram seveda vstati in z muholovko skakati naokoli, čeprav: a.) itak ni šans, da bom kakšno muho zadela, b.) načeloma ne pobijam živali, c.) strašim gosta.

Ravno tako ne razumem, odkod vse te muhe prihajajo. Lahko imam zaprta vsa okna in vrata pa se še vedno dogaja, da imam v vsakem prostoru okoli 7 muh. Seveda bi lahko zamrežila okna, ampak še bolj kot muhe sovražim, da nič ne vidim ven. Sicer pa ni tako, da bi imela konstantno odprta vrata in okna.

Poiskala sem nekaj nasvetov, kako muhe pregnati. Zanimiva se mi je zdela past, v katero se muhe ujamejo, ven pa ne morejo torej jih lahko spustimo na prostem. Navodila za izdelavo pasti: vzamemo plastično steklenico (1 ali 2 litra) in ji odrežemo vrh na približno eni tretjini. V preostali del nalijemo nekaj sladkega in čez poveznemo okoli obrnjen prej odrezani vrh ter ga pritrdimo s sponkami ali lepilnim trakom. Očitno imam jaz v stanovanju bolj pametne muhe, ker samo posedajo okoli steklenice, noter pa ne gredo.

Enostavno in poceni je, da enostavno vzamemo kozarec, noter damo nekaj sladkega, čez pa damo plastično folijo, ki jo parkrat preluknjamo s svinčnikom. Tako muhe ostanejo v kozarcu. Moje pametne muhe seveda ne gredo niti noter.

Naslednji najden nasvet je bil naj obesim pred vrata prozorno plastično vrečko napolnjeno z vodo. Ena teorija trdi, da se muhe bojijo vreč, ker spominjajo na pajkovo mrežo, druga pa, da odsev muhe zmede in disorientira. To prav zares deluje. Stvar je samo v tem, da nimam pojma kam te vreče obesiti. Če želim imeti okna delno odprta moram vreče obesiti na zunanjo stran, ampak kam? Na drog za zastavo? Seveda ga nimamo. Zadeva zaenkrat vsekakor deluje, če imam odprta samo vrata, na kljuki pa obešeno prozorno vrečo, do polovice napolnjeno z vodo. Seveda pa nasvet ne pomaga za muhe, ki so že v stanovanju.

Drugače se priporočajo lepljivi trakovi, ki pa so po mojem mnenju neestetski in silno nehumani. Kupi se tudi lučka za v vtičnico, podobna kot za preganjanje komarjev. Seveda pa so najbolj priporočljivi komarčniki za čez okna.

Prispevek pišem v spalnici, ležeč v postelji. Da mi ne bi bilo vroče, sem prej malo odprla okno in sedaj mi družbo delajo tri muhe. Pa saj bo kmalu jesen. Takrat gredo očitno v tople kraje, saj jih v mojem stanovanju ni.

Priporočamo tudi

Naravno nad mravlje v stanovanju
Spomladi in poleti nas tudi v stanovanju rade obiščejo mravlje. Če se jih ne znebimo takoj, jih je...
Bodi EKO frikica
"Biti eko frikica" pomeni skrbeti za svoje dobro počutje, hkrati pa ne škodovati ostalim okrog sebe...
Ali je vse egoizem?
Po gledanju oddaje Big give, me je začelo razjedati vprašanje, ali lahko nekaj naredimo brez tega,...
Z medicinskim silikonom nad menstruacijo 2. del
Nadaljevanje članka: Z medicinskim silikonom nad menstruacijo 1. del Počutim se kot najstnica, ko...

Vaš komentar