Naroči se na RSS

Poskrbimo zase po naporni noči


Včeraj je bilo super. Plesala si do zgodnjih jutranjih ur, spoznala svojega princa na belem konju, spila tri dobre in osvežilne koktajle ter varno prišla domov še pred sončnim vzhodom. Danes pa je vse drugače. Posledice nočnega norenja so očitne, rešitve, da se rešiš peklenskega alkoholnega mačka pa od nikoder. Spila si že liter vode z limono in počutiš se nekoliko boljše, še vedno pa si videti, kot da imaš 70 let.

Koža
Alkohol je številka ena med povzročitelji dehidracije pri človeku in zato je tvoja koža naslednji dan videti kot puščava. Zvezdnice bi verjetno posegle po injekciji botoksa, ki se zdi najlažja pot do sijoče in mladostne kože. Obstajajo pa tudi mnogi veliko bolj naravni načini. Če ti že prejšnji večer ni uspelo, potem takoj zjutraj dobro očisti obraz in telo, da odstraniš vso umazanijo. Če imaš čas, koži privošči še bogato hranilno masko. Če ga nimaš, uporabi močno vlažilno kremo za obraz. Nato se posveti še nežni koži okoli oči, ki jo moraš nahraniti z zelo mastno kremo, serumom, masko, lahko tudi z vazelinom.

Make-up
Po divji poletni noči se, če le lahko, izogibaj uporabi pudra. Če se ti vseeno zdi, da ga moraš uporabiti, nanesi nežen tekoč puder, ki je primeren za zelo občutljivo kožo. Temne kolobarje okoli oči lahko prekriješ tudi z barvico nekoliko svetlejšega odtenka, kot je tvoja koža. Bolj intenzivno lahko namažeš le trepalnice, črnemu črtalu pa se raje odpovej in veke osenči s svetlimi ali pastelnimi barvami, ki bodo osvežile videz tvojega obraza. Takšne barve naj bo tudi glos za ustnice, še bolje bo bleščeče zaščitno mazilo, ki bo ustnice navlažilo in jim povrnilo lesk.

Lasje
Zaradi ur, ki si jih preživela v zaprtih in zakajenih prostorih, bodo tvoje lasje verjetno bolj suhi, pusti in ne ravno prijetnega vonja. Operi jih z nežnim šamponom in balzamom z dodatnim učinkom vlaženja, nato jim nameni še dodatno nego, npr. masko, serum, razpršilo. Lase pusti, da se naravno posušijo, nikakor ne uporabljaj likala.

Oblačila in dodatki
Tudi za oblačila velja, da naj bodo »dan po« čim bolj enostavna. Najboljša izbira bodo večno moderne kavbojke, ki jih lahko dobro kombiniraš z udobnimi majicami, tunikami in srajcami, ki se ne bodo pretesno prilegale tvojemu utrujenemu telesu. K temu lahko obuješ nižje pete, dodaš tanko verižico in nevpadljivo torbico.

Priporočamo tudi

S pravo glasbo do zmenka
To, da te lahko prava glasba spravi v boljše razpoloženje, že vse vemo. Včeraj pa sem med brskanjem...
Ljubezen na preizkušnji
Ne še ena love story Beseda obstane na papirju. Želela mu je napisati sporočilo, ki bi ga videl,...
Nekaj nasvetov za uspešno vrtnarjenje
Najprej premišljeno izberemo najprimernejše rastline za vrt in poskrbimo, da jih pravilno posadimo....
Z medicinskim silikonom nad menstruacijo 1. del
Najpogostejši odziv na omembo silikonske menstrualne skodelice Mooncup je: "UFFF!" Morda je to zaradi...

Vaš komentar