Naroči se na RSS

Naravno nad mravlje v stanovanju


Spomladi in poleti nas tudi v stanovanju rade obiščejo mravlje. Če se jih ne znebimo takoj, jih je vedno več in kmalu naše stanovanje postane mravljišče. Ker imamo mnogi domače ljubljenčke pa tudi otroke, podajam nekaj nasvetov, kako se namesto z strupi, znebiti mravelj na bolj naraven način.

1. Ugotovimo, od kje mravlje prihajajo v stanovanje. Navadno so to razpoke, odprtine pod vrati in okni, luknje za odtoke in radiatorske cevi, odprtine pri vtičnicah … V te luknje, razpoke … lahko natresemo koruzno moko, cimet, pecilni prašek, sol, črn ali kajenski poper ali klinčke. Mravlje zaužijejo koruzno moko in ko popijejo vodo, jim notranjost nabrekne, kar jih ubije. Tudi pecilni prašek jih napihne. Cimeta in klinčkov se mravlje preprosto izogibajo.

2. Mravlje, ki jih že imamo v stanovanju enostavno posesamo, zatem pa posesamo še nekaj smukca v prahu, da se ne bi mravljišče preselilo v naš sesalec.

3. Tla, omarice, pult … čistimo z mešanico belega kisa in vode. To je treba pogosto ponavljati. Mravlje sovražijo vonj kisa, ta pa tudi zakrije vonj njihovih poti.

4. Ne puščajmo hrane in drobtinic ležati naokoli. Hrano pospravimo in neprodušno zaprimo, tla redno sesajmo, prav tako ne puščajmo umazane posode ali delčkov hrane v lijaku, čimbolj pogosto odnašajmo smeti.

Priporočamo tudi

Vojna z muhami v stanovanju
Sovražim muhe. Poleti jih imam polno stanovanje. Sploh mi gre na živce, ko povabim nekoga na kosilo...
Bodi EKO frikica
"Biti eko frikica" pomeni skrbeti za svoje dobro počutje, hkrati pa ne škodovati ostalim okrog sebe...
Čemaž – zdravilo narave
Pomlad je že dodobra razgrnila svoje barve po vsej deželi. Na plano so pokukale vse spomladanske rastline...
Ko se zdi, da je … Pa ni
Obožujem afriški stil. Lesene zapestnice s črnimi lisami, ki spominjajo na zebre. Temno rjave lesene...

Vaš komentar