Naroči se na RSS

5 korakov do popolnih obrvi


Lepo oblikovane obrvi bodo poudarile lepe poteze tvojega obraza, predvsem lepoto oči, ogledala naše duše in pomembnega osvajalskega orožja vsake ženske. Čeprav so oblikovanja resnično vešči le strokovnjaki, jih lahko zelo dobro oblikuješ tudi sama, le nekatere zakonitosti moraš poznati.

Prvi korak: Pripravi si vse potrebne pripomočke, torej dobro pinceto, čisto ščetko za česanje obrvi ali očiščeno ščetko stare maskare, bel ali zelo svetel svinčnik za oči in povečevalno ogledalo. Za manjše bolečine pri puljenju lahko obrvi namažeš z nežno otroško kremo.

Drugi korak: Začrtaj želeno obliko loka, ki naj ne odstopa preveč od tvoje pravilne oblike obrvi. To lahko poiščeš tako, da si pomagaš s svinčnikom. Prisloni ga navpično ob nos, da bo linija potekala ob notranjem kotičku očesa. Tam, kjer se svinčnik približa obrvi, naj se začne tvoja obrv. Nato svinčnik prisloniš k nosnici, da gre linija od sredine ustnic, ob zenici očesa in do tam, kjer seka obrv. Tu se začne tvoj lok obrvi. Če pa svinčnik postaviš ob nosnico in mimo zunanjega kotička očesa, dobiš točko, kjer naj se tvoja obrv zaključi. Zdaj lahko s svinčnikom označiš linijo tvoje pravilne obrvi.

Tretji korak: Dlačice počeši navzgor. Vzemi bel svinčnik, zariši želen lok in populi dlačice pod lokom. Prvi dve tretjini naj bosta nekoliko debelejši, potem se linija postopoma tanjša in dobila boš bolj naraven videz.

Četrti korak: Ne pozabi, da se obrvi vedno pulijo od spodaj navzgor, še najmanj boleče je, če kožo napneš in puliš dlačice eno po eno. Ne hiti, da ne izpuliš preveč dlačic. Ko končaš, si obe obrvi še enkrat oglej. Če katera od dlak izstopa ali je daljša od ostalih, jo lahko tudi pristrižeš, da bo linija bolj ravna.

Peti korak: Na koncu ščetko rahlo navlaži in z njo poravnaj obrvi v želeno obliko. Na obrvi lahko naneseš puder, s svinčnikom rahlo zarišeš črtice in jih s krtačko omiliš, da dobiš naraven in hkrati bolj gost videz. Utrdiš jih z lakom ali posebnim gelom za obrvi.

Viri slik: Excaminer.com in Blogspot

Priporočamo tudi

Naučite se branja obrazov
Starodavni taoisti pravijo, da nam branje obraza (rečejo mu mien shiang) pomaga razumeti druge, odraža...
Naravni lifting obraza
Naš obraz zrcali proces staranja, slabljenja mišic in stresa. Naš obraz daje drugim ljudem prvo informacijo,...
Osnove ličenja za mikavne gospodične
Kako z malenkostnim znanjem doseči, da bodo vaše oči zasijale v vsem svojem žaru, primerno vsakdanjim...
Lepota iz naslonjača?
"V samo 5 minutah dnevno do popolne postave. Brez potenja in truda do lepih mišic," vam zveni znano?...

Vaš komentar