Naroči se na RSS

S plesom do samozavesti


V toplih dneh in vročih poletnih nočeh, ko bi morale uživati v brezskrbnih počitnicah, se marsikatera spopada z ne tako majhnimi težavami, ki jih prineseta slaba samopodoba in občutek neprivlačnosti. Kaj torej storiti, da boš poleti samozavestno nosila kratke oblekice in se pogumno sprehajala v kopalkah po plaži? Odgovor je ples! Še največ lahko za dobro počutje v tvojem telesu narediš, če se odločiš za ples ob drogu ali druge oblike erotičnega plesa. S pridobljeno samozavestjo pa se bo začela prebujati tudi tvoja ženstvenost in erotičnost.

Ples ob drogu za zapeljivo telo

S pravo rekreacijo lahko v zelo kratkem času izboljšaš svojo nizko samopodobo in samozavest. In če jo boš izvajala redno, se boš v svoji koži zagotovo počutila bolj zadovoljna – tudi v poletnih oblačilih. Ena takšnih vadb je ples ob drogu, pri katerem plesalka s pomočjo droga izvaja različne plesne prvine, v katerih se prepletajo elementi jazz baleta, čutnega izraznega plesa, ritmične gimnastike in pilatesa. Da ne bo pomote, to že dolgo ni več ples pomanjkljivo oblečenih barskih plesalk in striptizet v nočnih klubih. Temveč je z zapeljivimi in mehkobnimi akrobatskimi gibi oblika razgibavanja in izvrstna vadba za oblikovanje popolnega telesa, primerna za vsako žensko. Pri vzpenjanju, spuščanju, vrtenju, zasukih ali drugih telesnih obratih se krepijo mišice celega telesa, še posebej mišice ramenskega obroča ter trebušne, ritne in stegenske mišice.

Razvijanje čutnosti

Čeprav ples ob drogu zahteva dobro koordinacijo, gibčnost, vzdržljivost in kar nekaj fizične moči, lahko prav vsaka hitro osvoji prve korake.

Sestoji iz treh osnovnih elementov:
• plesnih korakov ob drogu in na tleh,
• elementov vrtenja na drogu,
• različnih položajev in akrobatskih figur na drogu brez stika s tlemi.

Z redno vadbo lahko izgubiš odvečne kilograme in učvrstiš tudi najbolj problematične predele ženskega telesa. Ples pa ni le rekreacija, ampak tudi intimen izraz, saj je velik poudarek na estetiki in čutnosti pri gibanju. Tudi ples ob drogu je umetnost, pri kateri odkrivamo sebe, povezanost naše duhovnosti z našo telesnostjo. Njuna uglašenost, harmonija, združenost v eno se izražata skozi izbranost in umetelnost plesnega giba. Tako se poveča samozavest in povrne zaupanje v lastno telo, obenem pa se razvija ženstvenost.
Zgodovina plesa ob drogu

Korenine plesa ob drogu (angl. pole dance) verjetno segajo v antiko in tja do prvih erotičnih plesov, v čas Sumercev, Salome in plesa sedmih tančic ter starih Rimljanov. Nekateri ga povezujejo tudi z tradicionalno gimnastično disciplino mallakhamb v Indiji. Prvi pravi ples ob drogu je bil nastop Belle Jangles v nočnem klubu Muguwump v Oregonu v ZDA leta 1968. Od tam se je ples razširil v Kanado in kmalu je prava plesna evforija zajela celotno ZDA, kasneje še Evropo in Avstralijo. Na platnu sta ob drogu prvi zaplesali ameriški igralki Demi Moore v filmu Striptiz (1996) in Sheila Kelley v filmu Vroči ples (Dancing at the Blue Iguana, 2000). Slednja se je nad plesom tako navdušila, da je do sedaj izdala že več priročnikov S Factor in posnela kar nekaj učnih DVD-jev.


Navdušenje tudi v Sloveniji

Ana Jurkovič je prva inštruktorica plesa ob drogu v Sloveniji, ki svoje znanje deli z vsemi, ki si tega želijo za varnimi vrati plesnega studia Mademoiselle v Ljubljani. S plesom ob drogu se intenzivno ukvarja predvsem zadnji dve leti, nad njim pa se je navdušila med svojim bivanjem v Los Angelesu. “Takrat me je povsem očarala ta eksplozija erotike, omejena z estetiko,” pravi Ana. Ples priporoča vsem, ki si želijo poskusiti kaj novega. »Tečajnice na naše tečaje prihajajo iz različnih razlogov. Nekatere zato, da same sebi dokažejo, da so seksi, druge preverjajo svoje fizične sposobnosti, tretje hočejo shujšati na zabaven način, četrte spoznavajo same sebe… Vse pa si s plesom povečajo samozavest ter dokažejo sebi in drugim, da si upajo.« Tečaji bodo po urniku, ki je objavljen na spletnih straneh, potekali tudi v poletnih mesecih, za mesec avgust pa pripravljajo še intenzivne tečaje in delavnice.

Priporočamo tudi

Kaj obleči v vročih poletnih dneh
V vročih poletnih dneh najraje posežemo po lahkih, udobnih in zračnih oblačilih. Pri izbiri oblačil...
Izberite prava oblačila in izgledale boste mikavno vitke
Spadate med modne guruje ali med modne »faux pas«? Če se prištevate med slednje, potem niste...
Najpogostejša nadloga stopal
Glivične okužbe so najpogostejše bolezenske okužbe stopal. Simptomi so rdeča, srbeča in luščeča...
Naj samozavest ne bo tujka
Zakon življenja je takšen, da vsak, ki je samozavesten in energičen doseže veliko več kakor ljudje...

2 komentarjev na objavo “S plesom do samozavesti”

 1. Kaja pravi:

  V mesecu avgustu pripravljajo 3 programe:

  1.intenzivne enotedenske tecaje, ki bodo potekali od pon do čet od 18.30-19.30. V tednu od 9.-12.8.2010 pa tudi intezivni tečaj tease dance.

  2.Običajni enomesečni tečaj (1 ali 2krat na teden).

  3. delavnico, za katero se še dogovarjamo glede termina, zelo verjetno bo prvo soboto v avgustu.

 2. Kaja pravi:

  Intenzivni enotedenski tečaji bodo od pon do čet od 18.30-19.30:
  Od 2.-5.8.2010 in 16.-19.8.2010 za popolne začetnice in tiste, ki bi rade svoje znanje obnovile.
  Od 26.-29.7.2010 in 23.-26.8.2010 bodo intenzivni tečaji za vse plesalke različnih stopenj.
  V tednu od 9.-12.8.2010 organizirajo intezivni tečaj tease dance. Vabljene vse, ki že poznate in vse ki še niste poskusile. Tease dance za razliko od pole dance nima težavnostnih stopenj, zato brez skrbi :-)

Vaš komentar