Naroči se na RSS

Z letalom preko spleta


Življenje nas sili, da vedno več stvari opravimo preko spleta, elektronsko, s to ali ono napravo. Da bi ja bilo potrebnih čim manj ljudi. Če ne greš v korak s časom, te ta povozi. Seveda to velja tudi za vse, kar je povezano s potovanjem.

Preden kam greš, je pametno, če ne celo nujno, da poguglaš svojo destinacijo in poskušaš o njej izvedeti čim več. Lahko pobrskaš tudi po forumih, da vidiš, kakšne izkušnje imajo ostali. Preko spleta si potem lahko rezerviraš sobo, vodenje in seveda prevoz do tja.

Moja težava je, da se mi ne ljubi v razne aplikacije vnašati te in one podatke. V ZDA sem bila v to prisiljena zaradi cenejših letov, ki jih nudijo preko spleta. Za ZDA in Avstralijo lahko z gotovostjo zaradi lastnih izkušenj govorim, da imajo dobro urejene notranje letalske povezave. Ljudje pa so dobro osveščeni in veliko koristijo splet v ta namen. Vendar si moraš vzeti čas. Najcenejše letalske karte so na spletu, cene ves čas nihajo in včasih (če imaš srečo) dobiš res poceni let. Vendar pa se moraš naučiti obvladati aplikacijo, preko katere se prijaviš in plačaš. Saj ne, da je težko. Vendar moraš poznati spletno stran. Ko eno poznaš in če kasneje izbereš drugo letalsko družbo, se moraš spet prilagoditi novi spletni strani. Kar je sicer logično, a jemlje čas.

Potrdilo dobiš na svoj e-naslov. Svetujem, da si ga vedno natisneš. To predložiš na check in oz. prijavo na let, pa te bodo našli.

Pomembno je, da si urediš dobre plačilne kartice. Včasih ni dovolj, da imaš denar na računu, ker določenih kartic enostavno ne sprejemajo. Včasih je problem, da ne sprejmejo nikogar razen Američanov in Kanadčanov. Z možem sva težavo rešila tako, da sva lastniku hotela plačala v gotovini, on pa nama je dal številko kartice. Tako sva plačala let na Havaje. Če bi ga rezervirala v Sloveniji, bi bil ravno enkrat dražji.

V ZDA imajo tudi prijavo na let urejeno z napravo. Na zaslonu na dotik napišeš številko svojega potnega lista, računalnik potrdi, da si plačal preko spleta, si izbereš sedež, stehtaš prtljago, izpiše se ti teža, če je kovček pretežek, ti dodatno zaračunajo, položiš prtljago na tekoči trak in greš na letalo.

Ko enkrat obvladaš, je enostavno, izogneš se vrsti in čakanju. Zato se lahko na letalo mirno in počasi vkrcaš.

Priporočamo tudi

Ko greš na pot z neznancem
Potovanja so stresna, tako pozitivno kot negativno. Ko se enkrat odločiš, da boš šla, kam boš šla...
Bodi EKO frikica
"Biti eko frikica" pomeni skrbeti za svoje dobro počutje, hkrati pa ne škodovati ostalim okrog sebe...
Lepota iz naslonjača?
"V samo 5 minutah dnevno do popolne postave. Brez potenja in truda do lepih mišic," vam zveni znano?...
Najboljši nasveti, kako pridobiti nazaj svojega bivšega !
Čeprav se  odločimo, da iz določenih razlogov ne želimo več ostati v partnerski zvezi, to še ne...

Vaš komentar