Naroči se na RSS

Vodič za nakupovanje: Na šoping se dobro pripravite 2. del


PRAVILO ŠT. 2: Razmišljajte o ustreznih modnih kombinacijah in dodatkih!

Se vam zdi, da nimate ničesar za obleči, poleg tega pa nimate neomejene vsote za zapravljanje? Staro srajco ali hlače lahko popestrite zgolj z novimi modnimi dodatki: npr. pasom, broško ali rutko, kar vas ne bo stalo veliko denarja. Namesto, da prenovite celotno omaro, kupite le nekaj novih kosov, ki pa vam bodo zelo ustrezali in ob njih ne boste imele pomislekov. Rajši se odločite za le en ali dva para dobro krojenih kavbojk kot pa cel kup takšnih, ki so sicer poceni, vendar vam ne pristojijo. Tudi to je na dolgi rok izguba denarja in časa, saj bodo takšna oblačila zgolj ostajala v omari.

Razmislite o ustreznih barvnih kombinacijah. Zelo praktična so oblačila v črni, beli in sivi barvi brez vzorcev, saj k njim lahko kombinirate druga oblačila in čevlje živahnejših barv ali vzorcev. Denimo k beli srajci oblečete vijolično krilo, ali obratno. Tudi če se boste odele v eno samo barvo ali barvno nianso (denimo tako majica kot hlače v beli barvi), bo to delovalo urejeno in modno, vendar nekoliko dolgočasno in preveč enotno. Zato k takšni, enobarvni modni kombinaciji, dodajte vzorčasto modno torbico ali čevlje, lahko pa si privoščite tudi opazen nakit.

Tudi za modne dodatke velja: manj je več! Pri tem upoštevajte svojo osebnost in okus ter si raje privoščite ene par uhanov kot pa dvajset takšnih, za katere boste zgolj zapravile, vendar jih ne boste nosile.

PRAVILO ŠT. 3: Modno ne pomeni nujno drago!

Pri nakupovanju znanih in luksuznih modnih znamk boste plačale predvsem ime ter lično embalažo. Čeprav so izdelki morda res bolj kakovostno narejeni, pa razmislite pred obiskom dragega butika. Če nimate denarja, vendar hrepenite po delčku prestiža v vašem življenju, se odločite za en sam kos: torbico, par čevljev ali elegantno srajčko, ki ga bodo opazili vsi, vam pa bo vzbujal občutek samozavesti. Zaradi tega ne boste bankrotirale, vseeno pa boste potešile željo po razvajanju same sebe. Takšne kose lahko brez slabe vesti kombinirate s cenejšimi, vendar pazite, da bodo te kakovostno izdelani in ne bodo delovali ceneno.

Tudi za nakit vam ni potrebno zapraviti pravega premoženja, saj obstaja pestra ponudba t.i. bižoterije, ki dandanes deluje zelo pristno, predvsem pa ponuja nešteto modnih odtenkov. Če vseeno bolj prisegate na zlato in srebro, si vaš najljubši kos privoščite na pameten način: zaupajte željo svojemu soprogu ali prijateljicam, ki vas bodo zagotovo razveselile s takšnim darilom. Tudi na lepotnih izdelkih lahko prihranite. Namesto vsakotedenskega obiska kozmetičnega salona se rajši pozanimajte, kateri so ustrezni izdelki za vaš obraz in telo, na nego pa se naročite zgolj občasno.

Priporočamo tudi

Vodič za nakupovanje: Na šoping se dobro pripravite 1. del
Nakupovanje je predvsem domena žensk, ki jim pomeni sproščanje, zabavo in hkrati prijetno porabo kalorij,...
Pridih Afrike v naši garderobi
Ste tudi ve ljubiteljice živalskih potiskov ? To jesen, lahko spet odkrivate svojo »divjo stran«,...
Začele so se poletne razprodaje!
V ponedeljek 12. 7. 2010 se v Sloveniji začnejo razprodaje. Navadno trajajo tri tedne, največ pa lahko...
Valentinova nega obraza doma
Vsaka dama je rada urejena še posebej na praznik zaljubljencev, ko vas vaš dragi povabi na zmenek ali...

Vaš komentar