Naroči se na RSS

Vodič za nakupovanje: Na šoping se dobro pripravite 1. del


Nakupovanje je predvsem domena žensk, ki jim pomeni sproščanje, zabavo in hkrati prijetno porabo kalorij, saj celodnevno tekanje po nakupovalnem centru vsaj malo tudi utrudi. Strokovnjaki so že pred leti dokazali, da nakupovanje lahko deluje kot sprostitvena terapija, številne ženske pa se na lov po trgovinah najrajši odpravijo v trenutkih žalosti in slabe volje.

Vseeno pa zna biti pogost obisk nakupovalnega raja-predvsem dobro založenih trgovskih centrov ter dragih butikov-precejšen udarec za vaše finančno stanje. Kako si torej brez slabe vesti privoščiti nekaj za svojo dušo ter dobro počutje, brez skrbi, da boste ob tem bankrotirale? Ponujamo vam nekaj zelo uporabnih nasvetov, z upoštevanjem katerih boste spoznale, da nakupovanje ne pomeni nujno zapravljanje vrtoglavih vsot denarja.

PRAVILO ŠT. 1: Pred nakupom preglejte vsebino vaše omare

Se večkrat jezite ko pridete domov in sčasoma ugotovite, da imate v omari že tri zelo podobne obleke? Preden zadovoljite svojo nakupovalno mrzlico dobro razmislite, kaj sploh potrebujete. Oglejte si vsebino vaših polic in omar, ne pozabite niti na sezonska oblačila ki trenutno niso vidna očem, temveč so pospravljena v kleti ali shrambi. Razmislite, katera oblačila sploh še nosite in se s tem izognite pogostemu kiksu – kupovanju vselej enakih modnih kosov, ki pa jih na koncu ne boste niti enkrat oblekle ali obule.

Čeprav ste v trgovini opazile seksi in trendne salonarje, se vprašajte, ali nimate doma že treh podobnih. Če nikoli ne nosite niti tistih čevljev iz domače omare (zaradi strahu pred tem da bi izpadle smešne, ker nimate samozavesti ali pa ste mnenja, da takšna obutev pristaja le manekenkam), nikar ponovne ne nasedite pasti. Nekaj kar je lepo, drugačno in pritegne pozornost še ne pomeni, da ustreza vam. Raje nakupite tisto, kar boste tudi upale obleči ter obuti in modnih kosov ne boste uporabile namesto okraskov, na katerih se bo zgolj nabiral prah.

Enako velja za tista oblačila, ki jih imate doma že veliko. Ali zares potrebujete deset belih srajc ali omaro napolnjeno s trenirkami? Če vedno kupujete enake stvari, se vprašajte zakaj. Si ne upate poskusiti nečesa novega, ali pa kupujete vedno enake stvari zato, ker niste prepričane kaj vam pristaja? Pogovorite se z modno svetovalko ali pa kar prijateljico in mamo, saj vam bosta zaupali, kaj vam pristaja. Za mnenje povprašajte tudi kakšnega moškega, saj imajo pogosto povsem drugačen okus od žensk.

Priporočamo tudi

Začele so se poletne razprodaje!
V ponedeljek 12. 7. 2010 se v Sloveniji začnejo razprodaje. Navadno trajajo tri tedne, največ pa lahko...
Vodič za nakupovanje: Na šoping se dobro pripravite 2. del
PRAVILO ŠT. 2: Razmišljajte o ustreznih modnih kombinacijah in dodatkih! Se vam zdi, da nimate ničesar...
Tipi top pospravljena omara
Se odpravljate v šolo, službo ali preprosto samo na kavo v mesto, vaša omara pa je v takšnem razsulu,...
Zdrava in učinkovita dieta
Morda ste si tudi vi za novoletni sklep zadali okleščiti nekaj kilogramov. Da bo dieta tudi zdrava...

Vaš komentar