Naroči se na RSS

S pravo glasbo do zmenka


To, da te lahko prava glasba spravi v boljše razpoloženje, že vse vemo. Včeraj pa sem med brskanjem po spletu prišla do zanimive raziskave, v kateri so francoski znanstveniki ugotovili, da naj bi romantična glasba ženskam celo pomagala priti do zmenka. Ja, točno tako! Če bodo v tvojem avtu, na ipodu ali v tvoji sobi odmevali sami ljubezenski komadi, boš sigurno privabila več moških pogledov in čisto mogoče bo med njimi tudi tvoj sanjski moški, ki te bo še danes povabil na večerjo.

V raziskavi, v kateri so sodelovale samske ženske, stare od 18 do 35 let, so namreč ugotovili, da so moški bolj osvajali ženske, ki so v prostem času poslušale romantično glasbo. Več kot polovico žensk, ki so poslušale takšno glasbo, so moški vprašali za njihovo telefonsko številko. To se je zgodilo le manj kot tretjini tistih žensk, ki so poslušale drugačno, bolj nevtralno oziroma ne tako romantično glasbo. Te tudi niso bile preveč razpoložene za spoznavanje nasprotnega spola, za klepet ali flirt s privlačnim osvajalcem, pa tudi telefonsko številko so raje zadržale zase.

Da bomo vedele, katere pesmi moramo poslušati, da nas bo naš princ na belem konju povabil na zmenek, bomo žal morale še počakati na rezultate nadaljnjih raziskav. A do takrat ne bo prav nič škodovalo, če si zavrtimo eno od najbolj romantičnih pesmi, kot so jih izbrale bralke tujih revij:

Chicago: “Will You Still Love Me”
Fergie: “Finally”
Ray LaMontagne: “You Are the Best Thing”
K-Ci and Jojo: “All My Life”
The Beach Boys: “Wouldn’t It Be Nice”
Brad Paisley: “Waitin’ on a Woman”
Drake: “Find Your Love”
Sade: “By Your Side”
Enrique Iglesias: “Hero”
Beyoncé: “Halo”

Samo za vas smo jih ‘stlačili’ v playlisto, ki jo lahko poslušate spodaj.


Katera pa je tvoja najljubša romantična skladba? Si tudi ti po poslušanju takšne glasbe bolj zagreta za spoznavanje lepotcev?

Priporočamo tudi

Magična moč glasbe
Na splošno lahko rečemo, da naše razpoloženje (bodisi pozitivno ali negativno) lahko vpliva na naše...
Prava ljubezen in zakon privlačnosti
Na svetu ni človeka, ki si ne bi želel biti ljubljen. Vsem ljudem, pravzaprav vsem bitjem je skupno...
Nepozabna noč
Neprespana noč je za mano.. a vseeno ne morem spati.. ob meni si TI. Obrnem glavo proti tebi.. in vidim...
Ženske imamo tako rade čevlje
Kadar se ženski pogovori začnejo nanašati na čevlje, se vedno pripravite na visok emocionalni pritisk....

Vaš komentar