Naroči se na RSS

Ko nogomet vrti svet


Še v začetku meseca se je glavna pozornost posvečala južnim sosedom in reševanju morske meje, arbitražni sporazum da ali ne?! Toda z 11. Junijem je meja skoraj pozabljena oziroma bolje rečeno postavili smo jo na stranski tir. Od otvoritvene tekme Južno afriške republike in Mehike, se govori samo še o okroglem usnju oziroma bolje rečeno o plastični žogi-Jabulani.

Kdo je favorit? Zakaj žoga igralcem povzroča take težave? Kako drastično se spreminja vreme v Afriki? V domovini pa predvsem padajo stave do kam lahko pride Slovenija?! Mnenja so deljena, vsekakor pa velja, da so se Kekovi varovanci resnično izkazali in predvsem zasenčili vso politiko. V jutranjih urah se v trafikah kupuje predvsem športne časopise in preverja nove novice, ki prihajajo z južne poloble. Na spletnih portalih se vsako novo novico, ki je povezana s slovenskimi nogometaši nagradi z na stotine komentarji, predvsem se da prebrati podporo in enotnost, da nam bo uspelo! Včasih se prav sprašujem, kaj je v Sloveniji res potreben nogomet, da se združimo in smo si enotni?!

Vsi tisti, ki so na vodilnih položajih in ki naj bi skrbeli za enotnost in blaginjo svojih državljanov se ukvarjajo sami s seboj in predvsem z recesijo. Pa sploh obstaja recesija, ali je zgolj izgovor, da dobijo nekateri, ki imajo že tako preveč, še več?! Preprosto v zadnjih dneh nihče ne omenja recesije, vsak si raje privošči kozarec piva in dobro nogometno tekmo. Kako močno je Slovenijo zajela nogometna mrzlica pričajo dogodki preteklega petka, ko je veliko delodajalcev skrajšalo delovni urnik, da so si delavci lahko ogledali tekmo Slovenije proti Združenim Državam Amerike, doma ali na večjih prizoriščih po celotni državi. Od najmanjših vasic, pa vse do glavnega mesta je dihalo za slovensko enajsterico na tekmi. Predsednik si je tekmo ogledal v živo in tako izkazal podporo reprezentantom.

Nobena politična afera, reševanje recesije ali govor vodilnih v naši državi ne naredi tako dobre reklame za Slovenijo, kakor slovenski športniki. Trenutno so najboljši ambasadorji Slovenije v svetu naši nogometaši, dosegli so to, da si je na medmrežju ogledalo 92 milijonov Američanov, kje je Slovenija.

Ves svet govori o Sloveniji, o državi, ki se je na zemljevidu sveta ne da videti, če nisi pozoren na majhno pikico v srednji Evropi. Na nogometnem zemljevidu smo vse večji, saj smo premagali ogromno Rusijo in remizirali z veliko ZDA, da pa se za vedno zapišemo v zgodovino nam manjka točka ali pa kar tri proti nogometno ogromni Angliji.

Politika in vse slabe novice naj ostanejo v ozadju, v preostanku svetovnega prvenstva uživajmo in stiskajmo pesti za naše fante, ki potrebujejo našo podporo. Ne glede na razplet tam doli, pa bodimo ponosni na slovensko srčnost in na naš nogomet, ki premaga vse skrbi in nas osrečuje.

Priporočamo tudi

Če bi bila žival, bi želela, da me najde Polona
Že dlje časa spremljam zanimiv, ganljiv in obenem zelo poučen spletni dnevnik izjemne ženske, ki...
Morska sol proti aknam in celulitu
Poletje je odšlo, prihajajo hladnejši dnevi in z njimi centralna kurjava. V tem obdobju je potrebno...
Varanje
Tabu? Kljub temu je vsako leto v porastu in ne, ne varajo samo moški, tud vedno več predstavnic ženskega...
Ženske in tehnološki napredek
Pravijo, da ženske tehnologija ne zanima. Pa je res tako? Pa poglejmo... Nekoč je ženska skrbela...

Vaš komentar