Naroči se na RSS

Kaj obleči na vašo obliko telesa?


Se vam je že zgodilo, da ste imele tako slab dan, da ste mislile, da imate najbolj grozno postavo na svetu? Verjetno se je takrat že vsaka vprašala, kateri kos oblačila bi najbolj ustrezal vaši obliki telesa. A nikar ne obupajte! Oblike postav oz. ženske oblike delimo v grobem na 4 oblike, katere so: hruška, jabolko, obrnjen trikotnik  in peščena ura.

HRUŠKA:

Za takšne postave so značilne dokaj velike prsi ter, raven trebuh, kratke noge, ozek pas, močna stegna ter močna meča.

Za ženske s takšno postavo je primerno, da se na primeren in bolj opazen način pokaže zgornji del telesa, ki je ožji, spodnji del telesa pa poskušamo “prekriti” z različnimi triki. Primerna je malo daljša, oprijeta majica, ki je obvezno čez pas, da delno pokrije boke, s tem pa hkrati lepo poudari zadnjico. Majice naj ne bodo navadne, saj so dolgočasne. Naj imajo čim več volančkov, pentelj, naj bodo zašite na zanimiv način, z raznimi modnimi detalji (gumbi, velike/male zadrge), zanimivimi ponatisi, živih barv, navpične črte (kar vizualno zooža), itd. Priporočljiva je tudi nošnja nakita, ki bo preusmeril pogled na zgornji del telesa, a nikar ne pretiravajte!

Za spodnji del telesa so nujna temna oblačila (črna, temno modra), ki pa naj bodo ravnega kroja (čez zadnjico oprijet, čez noge pade ravno). Temna barva namreč telo vizualno lepo zooža in rezultat ni niti malo podoben postavi s svetlimi oblačili. Sploh, če je majica svetlješe barve, je kombinacija s temnimi hlačami/krili ipd. kot nalašč za vašo postavo! Zelo lepo bi se vam podalo tudi krilo, dolžine do kolen, nikoli krajše.

Nujno potrebni kosi v omarah:

 • temne hlače
 • zanimive, oprijete majice (vzorci z navpičnimi črtami, volančki, pentlje, gumbi, …)
 • krila do dolžine kolen
 • oprijete majice
 • push-up moderček

JABOLKO:

Oblika jabolka je ena izmed najbolj težavnih oblik postave, hkrati pa zelo preprosta. Značilnost te postave so suhljate roke in noge, obseg trebuha, ki je večji od obsega prsi, polnejša prsa. Vaša šibka točka je torej trebuh, a nikar ne pozabite na vaše prednosti; suhljate roke in noge!

Pri tej obliki je pomembno, da nimate oprijetih oblačil okoli pasu, saj bi le-to poudarilo vaše pomanjkljivosti. V obsegu prsi naj bodo oblačila oprijeta, potem pa raven kroj, ki lepo pade čez trebuh, kar zmanjša obseg pasu. Izogibajte se »moškim« tj. širokim krojem, saj bodo tovrstna oblačila le poslabšala situacijo. Priporočljivi so malo globlji izrezi (če seveda to ustreza vašemu okusu), saj to preusmeri pogled na zgornji del telesa. Ženske s to obliko so počaščene, saj lahko v nakupih uživajo ure in ure ob izbiri takšnih in drugačnih vzorcev. Izbirajte torej majice z zanimivimi vzorci, najbolj primeren izrez za vas pa bo V izrez, saj vizualno podaljša zgornji del telesa ter lepo poudari vaš dekolte. Hlače naj bodo ravnega kroja, nikar opete!

Nujno potrebni kosi v omarah:

 • majice z zanimivimi vzorci
 • ravne hlače
 • majice z V vzorci

OBRNJEN TRIKOTNIK:

To velja za eno izmed boljših oblik ženskega telesa. Značilnosti so, da so ramena rahlo širša od bokov, velika prsa, ozek pas. Za vas so dovoljeni skoraj vsi deli oblačil, razen togih oblačil, viskoih izrezov, oblačil, ki bi poudarila širino vaših ramen ter koničasta krila in hlače, saj bi poudarile vaše ozke boke, s čimer pa izgubite svojo ženstvenost. Torej, dovolite si lahko (skoraj) vse. Edini vpliv, ki tu igra vlogo pa je vaš osebni stil.

Nujno potrebni kosi v omarah:

 • majice s 3 rokavi
 • krila A-oblike
 • podporen moderček
 • padajoča oblika oblačil
 • srednje odprti izrezi

PEŠČENA URA:

Srečnice! Vaša postava je postava, ki je razglašena za perfektno! Značilnosti so ozek pas ter enaka širina bokov in ramen. Ste lastnica postave, ki si lahko dovoli prav vse. Od oprijetih, do širokih krojev. Kaj boste izbrale, pa je odvisno le od vašega osebnega stila. Če želite zares zapeljiv, ženstven videz, si nadenite oprijeto obleko dolžine do kolen, čevlje s peto, kanček parfuma, kos nakita in vi ste zvezda večera! Razvajajte svoje telo, bodite ponosna lastnica in se zavedajte svoje popolnosti. Če vaša postava ni “zapisana” v genih, pa je edino opozorilo, ki velja za vas, da ohranjate svoje telo v formi. Nikar ga ne zanemarjajte, saj je zavidanja vredno.

Nujno potrebni kosi v omari:

 • oprijeta elegantna črna obleka
 • skinny hlače
 • blazer

Priporočamo tudi

Kavbojke za vse priložnosti
Kavbojke so nepogrešljiv kos v garderobi vsake ženske, ne glede na to kakšen je naš vsakdanji stil,...
Izkoristi svoj čas zase
Ritem življenja je tako organiziran, da se nam vedno mudi in preprosto nimamo časa se vstaviti za sekundo...
Izberite prava oblačila in izgledale boste mikavno vitke
Spadate med modne guruje ali med modne »faux pas«? Če se prištevate med slednje, potem niste...
Z medicinskim silikonom nad menstruacijo 1. del
Najpogostejši odziv na omembo silikonske menstrualne skodelice Mooncup je: "UFFF!" Morda je to zaradi...

Vaš komentar