Naroči se na RSS

Imate težave s stresom? Poskusite z meditacijo


S hitrim tempom in zahtevami modernega življenja je veliko ljudi pod stresom. Včasih se zdi, da dan nima dovolj ur. Stres in napetost pa povzročata nepotrpežljivost, občutek nesreče, frustracije, vse to pa lahko vpliva tudi na naše zdravje. Včasih smo celo tako zelo zaposleni, da menimo, da nimamo niti časa, da bi se ustavili in meditirali. Meditacija je umirjeno stanje duha, kjer se povežemo sami s seboj in dosežemo stanje ravnovesja, zato bi si vsak človek moral vzeti čas za meditacijo, saj nam ravno meditacija pomaga, da razumemo naš lasten um. Meditacija pomaga, da transformiramo naš um iz negativnega v pozitivnega, iz nemirnega v umirjenega in iz nesrečnega v srečnega.

Velikokrat ljudje občutijo potrebo po meditaciji in umirjanju uma, velikokrat pa žal tudi odnehajo, saj menijo, da njihov trud ne obrodi sadov, saj imajo med meditacijo veliko misli in se nikakor ne morejo sprostiti. Dejstvo pa je, da v kolikor smo vztrajni ter si prizadevamo za umirjanje uma, bodo naše meditacije vedno bolj uspešne, vsakič bomo bolj umirjeni in kot pravijo – vaja dela mojstra. Vztrajnost se nam bo bogato poplačala, saj bomo sčasoma dosegli stanje, kjer bomo vedno bolj srečni tudi v najtežjih okoliščinah življenja. In če je naš um umirjen, bomo osvobojeni skrbi in dobili bomo nadzor nad svojimi mislimi in si bomo tako lahko začeli sami kreirati svojo usodo. Vztrajajte in dosegli boste stanje duha, ki vam bo prineslo popolno harmonijo.

Meditacija je pomembna predvsem tudi za uravnovešanje in čiščenje čaker – 7 energijskih centrov telesa. Vsaka od sedmih čaker napaja pomembne organe v nasem fizičnem telesu in je povezana z njej ustreznimi organi, zato je zelo pomembno, da čakre redno čistimo z meditacijo in tako ohranjamo ravnovesje v telesu. S čiščenjem čaker dajemo telesu kot tudi duhu potrebno količino energijo in odstranjujemo blokade, ki povzročajo čustvene ali fizične izzive v nas.

Cristy Nikolič, Potovanje duše

Priporočamo tudi

Ženska, šef? Zakaj pa ne
Ženske so v naši družbi večinoma na nižjem položaju kot moški. Kar se tiče izobrazbe, je verjetno...
Ko znaš poslušati svoje telo
Kot večina žensk si želim dobro izgledati, biti polna energije. Zdravo se prehranjevati je sestavni...
Vegeterijanska prehrana vpliva na duševno zdravje
Kako? Duševnost so čustva ljudi. Dogajajo se tako rekoč v glavi; pri vsakem psihičnem občutku (jeza,...
Spoznavanje samega sebe I.
Od rojstva dalje nas starši in okolica pitajo s strahom, stresom in skrbmi. “Pazi, da ne padeš”...

Vaš komentar