Naroči se na RSS

Faraonska “ljubezen” med Egipčanom in belko


Marsikje v manj razvitem svetu ljudje mislijo, da imamo popotniki zelo veliko denarja, zato tudi lahko potujemo. Res je, da ga imamo več kot oni, res pa je tudi, da je naš svet drugačen in v tem našem drugačnem svetu niti vsi nimamo toliko pod palcem. Na svojem potovanju po Egiptu pa sem odkrila, da Arabci nimajo najlepšega mnenja o belih popotnicah. Poleg tega da smo bogate, smo tudi radodarne. Po njihovem prepričanju.

V Egipt sem šla s takratnim sodelavcem, oba sva bila še študenta. Beseda je dala besedo, oba sva si želela v Egipt, pa sva šla. Že prvi dan sva opazila, da ne bo šlo tako, da bi potovala kar tako brez “urejenega statusa”. Zato sva se vsem začela lagati, da sva par, ki načrtuje poroko. Glede moških ni problema, ženska, ki potuje sama, je zagotovo prišla zaradi seksa. S sopotnikom sva se na javnih mestih in v veliki gneči, kot na primer na tržnici, držala za roke. Zaradi gneče je bilo to tako ali tako priporočljivo. Sama pa sem jezno opletala s prosto roko sem in tja, saj so me na tržnici v Asuanu moške roke kar božale po ta zadnji. Mislim, za znoret. Medtem ko sem tipa držala za roko, so oni kaj? Predvidevali, da bi jih rada še več?

Najbolj grozno je bilo v nekem hotelu. Več sopotnikov, ki sva jih srečala na poti, se nas je šlo namočit v hotelski bazen. V kopalkah, jasno. Nekateri so še ostali, jaz pa sem se odločila iti v sobo. Šla sem v dvigalo in v zadnjem trenutku je ustavil vrata in se mi pridružil nek moški iz hotela. Veste, tisti tipi, ki so vedno v hotelu, pa pojma nimaš, kaj so. Hišniki, vzdrževalci, vozniki … Moja soba je bila v tretjem nadstropju. Sklonila sem glavo, da ga ne bi gledala. Naenkrat si je začel mečkati svojo moškost, meni pa je pritisk od strahu nabilo verjetno do dvesto. Zgrabil me je strah, da bo ustavil dvigalo in mi kaj hudega storil. Glavo sem sklonila še niže. Tisto tretje nadstropje je bilo v neskončnosti. Končno se je dvigalo ustavilo in vrata so se počasi odprla. Zdivjala sem ven.

V Dahabu so bili moški malo bolj napredni in so se z nami, popotnicami, normalno pogovarjali. Vse so nas peljali tudi na plažo, kjer smo se lahko kopali v kopalkah. Egipčanke so šle v vodo v “tistih črnih rjuhah”, pokrite čez glavo, kakor je rekel moj sopotnik. Ko so prišle iz vode, se jim je logično vse lepilo na telo. Me smo bile v kopalkah in “krepostni” Egipčani so z očmi goltali naša telesa. Verjetno je bilo potem doma veselo.

In zakaj je tako? Da belke slovimo pri njih kot radodarne? Ker nekatere res so. Cel biznis je. Ženska pride v Egipt, si tam najame »vodiča« in spoznava faraonsko deželo. Videla sem jih. Točno jih prepoznaš. Ob Nilu se sprehajata belka in Egipčan … Dopustna romantika.

V Dahabu pa sem dobila košarico. Nekaj popotnikov se nas je pogovarjalo s petimi Ahmedi in enim Mohamedom o vsem tem videnju Evropejk. Ahmed številka tri je naenkrat povedal, da sem čedna in bi me z veseljem vzel za ženo, da denar ima in da to ni težava. Moja edina napaka je, da sem presuha. Nujno bi se morala porediti. Vsaj za kakšnih 20 kg …

Priporočamo tudi

Dokazano v laboratoriju: Dobrota je nalezljiva
Dobra dejanja - dejanja prijaznosti, radodarnosti in sodelovanja se širijo prav tako enostavno kot slabe...
Drevo, ki prinaša denar
Drevo denarja (Crassula ovata) je čedalje bolj priljubljena rastlina. Na njej sicer ne raste denar,...
Drzen in pogumen, zakaj pa ne?
Na tem svetu je veliko ljudi. Vsak izmed nas ima svojo zgodbo. Eni živijo svoje sanje, medtem ko drugi...
Mikavna : Enačba za denar
Živimo v novem tisočletju. Mnogi se pričenjamo zavedati, da stari vzorci mišljenja in vedenja, v...

Vaš komentar