Naroči se na RSS

Domač, lahek sladoled za poletne dni


V zelo kratkem času si lahko pripravimo domač sladoled brez umetnih dodatkov v izbranih
okusih, lahko tudi z malo kalorijami.

Kuhinjski pripomočki, ki jih potrebujemo:

  • električni mešalnik,
  • posoda za mešanje,
  • posoda za zmrzovanje.

Sadni sladoled

Sestavine:

  • 280 g zamrznjenega sadja
  • 100 g sladkorja
  • 160 ml sladke smetane

Z električnim mešalnikom zmešamo jagode in sladkor. Če želimo večje kose sadja v sladoledu, ne zmešamo mase do gladkega. Med mešanjem počasi vlivamo smetano, dokler ni popolnoma vmešana. Kremo zamrznemo. Za sladoled z manj kalorijami, lahko sladko smetano nadomestimo z jogurtom, sladkor pa z rjavim sladkorjem, sladilom ali medom.

Čokoladni sladoled

Sestavine:

  • 50 g kakava v prahu
  • 600 ml mleka ali smetane za kavo
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 3 rumenjaki

Kakav vsujemo v mleko in počasi zavremo. Penasto umešamo rumenjake in sladkor in
mešanico dodamo vrelemu mleku. Nato vse skupaj zlijemo nazaj v kozico in med mešanjem
kuhamo na zelo majhnem plamenu, dokler ni krema dovolj gosta, da prekrije spodnji del
žlice. Kremo prelijemo v skledo, da se shladi, in od časa do časa pomešamo, da se ne naredi
kožica. Kremo zamrznemo.

Namesto kakava lahko dodamo čokoladne koščke, kavo, zdrobljene piškote, pest lešnikov …
Med zmrzovanjem kremo večkrat premešamo. Sladoled bo zaradi tako vmešanega zraka
rahlejši.

Priporočamo tudi

Sladoled
Aprilsko vreme je prav primerno za sprehajanje po mestu in sladkanjem s sladoledom. To počne že večina...
Recepti: Slastna osvežitev z borovnicami
Letnem času primerno se tudi borovnice znajdejo na našem krožniku ali v želodčku. Sadež ni samo...
Začele so se poletne razprodaje!
V ponedeljek 12. 7. 2010 se v Sloveniji začnejo razprodaje. Navadno trajajo tri tedne, največ pa lahko...
Poletje je čas za bučke
Prišla je sezona bučk. To so majhne poletne buče. Bučke so lahko zelene, rumene ali svetlo zelene....

En komentar na objavo “Domač, lahek sladoled za poletne dni”

  1. Angela pravi:

    Čudovit recept. Zelo preprosto in zelo okusno.

Vaš komentar