Naroči se na RSS

Ženske imamo tako rade čevlje


Kadar se ženski pogovori začnejo nanašati na čevlje, se vedno pripravite na visok emocionalni pritisk. V mnogih od objavljenih fotografij , ki so se nanašale na ta proizvod, sem v možganih takoj našla svoj nakupovalni center za čevlje, ki je bil pripravljen prevzeti tudi ostale centre. Da bi le ujela Imeldo Marcos, potem lahko neham zbirati čevlje. Če bi se vsaj malo približala v mojih očeh cenjeni tožilki Vlasti N., ki ima tako lično urejeno garderobo s čevlji. Podobni pari imajo posebne škatlice (če ne celo vsak par svojo), Vlasta nove čeveljce fotografira, nalepi fotko na škatlico in zjutraj, ko si natakne ta ali oni kostim, takoj ve, kje so za to primerni čevlji.

Meni je red okrog čevljev všeč. In tudi čevlji so mi všeč. Zelo všeč. Kot menda vsaki ženski. Nekoč sem o tem pisala na nekem zaprtem ženskem forumu in bila kar malo popljuvana s strani nekaterih, vendar sem pravilno ugotovila, da prava ženska ne more in ne sme nositi črnih moških čevljev na vezalke s trdim gumijastim podplatom. S tako bi še moški težko shajal, kaj šele prava ženska. Ni mi žal, da me take ne marajo.

Ker sem se ravno selila v drugo stanovanje, mi še malo ni bilo tuje, da sem v poplavi elementov, ki jih moram preseliti, navsezgodaj zjutraj najprej pomislila na čevlje. Preprosto. Ženska sem. Najprej sem stopila na balkon in se prepričala, da je zunaj pomlad, ki skuša biti poletje. Torej bo držalo. Sandalci in natikači sodijo v prvi red, ki ga moram najti že naslednji teden. V bistvu jih nikakor ne smem založiti ali z njimi kako drugače grdo ravnati.

Potem sem se lotila čeveljcev z visokimi petkami (ja, seveda, to nikoli niso pete, vedno so ljubkovalno petke). Teh namreč zaradi poškodbe noge že dlje časa nisem smela obuti, če pa sem katerega že spravila na oteklino, sem bila sama odgovorna za hojo. Bi torej zaradi poškodbe čeveljce s petkami založila za nekaj mesecev, saj ni čisto jasno, kdaj bo noga zdrava? Ne, nikakor! Naj se noga prilagodi mojemu čeveljcu.

Z velikim veseljem pa sem tokrat založila škornje. Do jeseni in zime, ko jih bom spet potrebovala, bo moja noga okrevala in se prilagodila novim modnim smernicam.

Nikakor pa kot prava ženska ne morem pristati na to, da bi zaradi poškodovane noge še dalje hodila naokrog v doma izdelanih pletenih copatih in njim podobnim natikačem.

Irena Sergeja Mulej, Študentske sobe Enkadom

Priporočamo tudi

Naravno nad mravlje v stanovanju
Spomladi in poleti nas tudi v stanovanju rade obiščejo mravlje. Če se jih ne znebimo takoj, jih je...
Premagajte spomladansko utrujenost s krompirjevo juho
Pomlad je tukaj in narava se prebuja – nas pa pesti pomladna utrujenost, ki jo občuti veliko ljudi,...
Varanje
Tabu? Kljub temu je vsako leto v porastu in ne, ne varajo samo moški, tud vedno več predstavnic ženskega...
Z medicinskim silikonom nad menstruacijo 1. del
Najpogostejši odziv na omembo silikonske menstrualne skodelice Mooncup je: "UFFF!" Morda je to zaradi...

Vaš komentar