Naroči se na RSS

Tipi top pospravljena omara


Se odpravljate v šolo, službo ali preprosto samo na kavo v mesto, vaša omara pa je v takšnem razsulu, da ničesar ne najdete? Ali še huje, ko odprete vrata omare, se vse skotali iz nje na tla, vse je zmečkano in spravlja vas v obup. Za vse skupaj obstaja samo ena rešitev – lotite se pospravljanja na deževno popoldne, ki jih je v teh dneh dovolj. Torej ni več izgovorov, spravite se k pospravljanju!

Obleke za posebne priložnosti

V omari visijo obleke, ki jih uporabite le enkrat na leto ali celo na tri leta. Takšne obleke morajo imeti v vaši omari svoj kotiček, kjer vas ne bodo motile. Najbolje je, da jim namenite levi ali desni rob, kjer bodo počivale in čakale na ponovno uporabo. Če pa je v vaši omari zelo velika stiska s prostorom, jih enostavno zapakirajte v škatle ali v za to namenjene vreče za obleke in jih shranite na podstrešje, pod posteljo ali v klet.

Obleke za šolo/službo in zabavo

Najbolj priročno je, da obleke, ki jih nosite za v šolo ali službo, obesite na obešalnike ene barve, tiste, ki jih nosite ob vikendih na zabavah, pa na obešalnike druge barve. Ker pa večina šolark nosi jeans hlače, naj bodo le-te zložene na svojem kupu, in ne pomešane s tistimi odštekanimi hlačami za zabavo. Takšna ureditev izgleda zelo lepo pa še v dobro voljo vas bo spravila ob vsakem obisku omare.

Oblačila istih barv na istem kupu

Še ena izmed možnosti za zares urejeno omaro je, da vse puloverje, majice in hlače zložite po barvnih kupčkih. To omogoči hitrejše kombiniranje barve hlač ali krila z majico. Hkrati pa takšen red v omari povzroča sproščeno raziskovanje oblek, saj se točno ve, kje je kakšna barva.

Shranjevanje modnih dodatkov

Vsaka ženska ima poleg oblačil še veliko modnih dodatkov (šali, torbice, pasovi …). Problem pa se pojavi, ko je vse to pomešano na dnu omare. Vsi se zavedamo, da je lepše videti in seveda izbrati modni dodatek, če so ti lepo ločeni in obešeni. Tako lahko pasove enostavno zvijete v klopčiče in jih zložite na dno omare. V skoraj vsaki trgovini z oblačili lahko kupite posebne majhne kljukice, ki jih enostavno pritrdite na steno ob omari, in nanje obesite vaše torbice in šale.

Čevlje v škatle

Čevlji so za shranjevanje razred zase, saj imamo vedno občutek, da so razmetani, pa čeprav so lepo postavljeni v vrsto. To se dogaja zaradi njihovoh različnih oblik in višin. Če je v vaši omari prostora za čevlje že zmanjkalo, je najbolje, da jih pospravite v škatle in nanje napišete, za katere čevlje gre. Škatle potem razvrstite v različne kupe (čevlji za prosti čas, elegantni, za v službo, poletni …).

Tako, naša omara je pospravljena, ker pa v pospravljeni omari vedno ostne še nekaj prostora, se je najbolje odpraviti v trgovino in si vzeti čas za nakupovanje. Zagotovo se bo našlo kaj, kar bi se z veseljem zložilo v našo omaro.

Priporočamo tudi

Spodnje perilo ni seksi samo po sebi
Seksi spodnje perilo je kot modni dodatek najmanjši kos oblačila, ki ga ženska premore na sebi. Barva,...
Domač, lahek sladoled za poletne dni
V zelo kratkem času si lahko pripravimo domač sladoled brez umetnih dodatkov v izbranih okusih, lahko...
Praznik vseh žensk sveta
Skoraj vsak dan je nek praznik. Večino praznikov sploh ne praznujemo na pravi način, saj so skomercializirani...
Ženska, šef? Zakaj pa ne
Ženske so v naši družbi večinoma na nižjem položaju kot moški. Kar se tiče izobrazbe, je verjetno...

Vaš komentar