Naroči se na RSS

Olje čajevca proti strijam in aknam


Čajevec (lat. Melaleuca alternifolia) je drevo iz družine, v katero spada tudi evkaliptus in nima nič skupnega s čajnim grmom, iz katerega pridobivamo čaj. Drevo, visoko do 7 metrov, raste v Avstraliji, natančneje v Novem južnem Walesu (New South Wales), eterično olje pa se pridobiva iz ozkih in tankih listov. Znanje o čajevcu, ki nam je na voljo danes, izvira od Aboriginov.

Olje čajevca proti strijam

Skoraj nemogoče, a meni se zdi, da je. Od prvega meseca nosečnosti sem si na trebuh nanašala olivno olje z nekaj kapljicami olja čajevca, ki sem ga prinesla iz Avstralije. Ker je 100-odstotno, sem ga želela razredčiti. Med nosečnostjo se mi ni naredila prav nobena strija. Mogoče je bila samo moja koža tako močna, mogoče pa je ravno zaradi olja čajevca tako. Zdaj se z mamicami srečujemo pri zdravniku in na plavalnem tečaju in opažam, da imajo nekatere strije po celem trebuhu. Morda bi olje čajevca pomagalo vsaj ublažiti strije, saj vemo, da čisto ne izginejo.

Nega zob in ustne votline

Moja zobna pasta je narejena na osnovi olja čajevca. Ima zelo blag okus, ki mi je bolj všeč od najcenejših zobnih past z okusom mete, ker se mi zdi, da mi ta prodre skoraj do možganov. Zaradi antiseptičnega delovanja je zobna pasta, narejena na osnovi olja čajevca, idealna pomoč pri negi zob in ustne votline.

Proti aknam

Olje čajevca pri nečisti, torej aknasti koži zavira tvorbo loja in s tem tvorbo lojnih vozlov, iz katerih nastajajo akne. Če želiš preprečiti okužbo ali vnetje in pomagati celjenju ranic, ko prispeš iz kozmetičnega salona, na vatno blazinico nanesi nekaj kapljic olja in potapkaj po aknah. Postopek ponovi trikrat na dan.

Olje čajevca pomaga tudi pri pomaga pri odrgninah, opeklinah ter pikih različnih žuželk, pri glivicah na nogah in nohtih ter pri kožni plesni, v šamponu pa je učinkovito sredstvo proti prhljaju. Nekaj kapljic lahko daš v svojo kopel, da bo blagodejno vplivala nate, pri prehladu pa jih kani na robec. Ublažilo bo tvoj prehlad.

Kot pri vsaki stvari pa moraš biti tudi pri olju čajevca previdna, zato ga nanesi najprej v majhnih količinah, le kapljo ali dve.

Z oljem čajevca sem se srečala ob svojem prvem obisku Avstralije pred nekaj leti in še danes ga uporabljam pri svoji negi.

100% naravno eterično olje čajevca dobite v spletni trgovini Zazdravje.com.

Priporočamo tudi

ARGANOVO OLJE – čudežno lepotilo in najboljši afrodiziak
V mesecu aprilu,  v jugozahodnem delu Maroka zacveti Argania spinosa. Iz njenih cvetov se nato razvijejo...
Zdravilni učinki oliv in olivnega olja
Oljka (Olea europaea) je vrsta sredozemskega drevesa, ki najbolje uspeva na sredozemskem podnebju. Njen...
Morska sol proti aknam in celulitu
Poletje je odšlo, prihajajo hladnejši dnevi in z njimi centralna kurjava. V tem obdobju je potrebno...
Jojoba za nego kože
Jojobino olje pridobivajo iz semen jojobe. To je rastlina, ki uspeva le v nabolj vročih in sušnih pokrajinah....

2 komentarjev na objavo “Olje čajevca proti strijam in aknam”

  1. evelyn pravi:

    to je mišljeno preventivno ne? ker kurativno ne vem, če se da odstraniti strije.. če se jih da prosim za kak nasvet, razen seveda dragih obiskov v kozmetičnem salonu… tenks:)

  2. Nina KR pravi:

    Definitivno je mišljeno preventivno. Zato sem tudi napisala, da morda bi olje čajevca pomagalo ublažiti strije. Vsekakor ne bodo kar izpuhtele. Sama sem se začela mazati, še preden so sledovi nosečniškega trebuščka sploh začeli obstajati. Mislim, da je veliko odvisno tudi od kože. Ni nujno, da vsem pomaga. Kot pri mnogih stvareh. Enemu je super, drugemu pa mogoče ne.

Vaš komentar