Naroči se na RSS

Ob oknu


Sedel je ob oknu. Videti je bilo, da so njegove misli odtavale daleč stran. V pogledu je bilo čutiti hkrati toplino in praznino. Le o čem je premišljeval? O meni, naju? Ujela sem tisti prazen, zaskrbljujoč pogled. Pogled, ki je mrazil kot hladen veter. Preteklost, prav gotovo! V tem hipu misli na preteklost …

Preteklost je nekaj, kar moraš pustiti za seboj. Nekaj, kar te le ovira na poti do „sreče“. Vem, sreča je tako relativna stvar, ampak vseeno. Hej, tu sem! Ali me slišiš, moj glas? Ali me vidiš? Ne! Videl me boš, ko bo čas! Videl me boš!

Vidim solzo, ki je počasi drsi po njegovem obrazu. Ali je to slovo? Slovo od boleče preteklosti. Solzo spremlja rahel nasmešek, ki je kot sončni žarek, upanje! V pogledu je bilo čutiti trohico strahu. Kdo ve kaj nosi prihodnost. Strah! Največji človekov sovražnik. Da ti občutek, da dihaš, a kot da ne bi bil živ. Da ljubiš, a kot da ne bi imel srca. Strah je tisti, ki ti ne dovoli naprej. Čeprav hrepeniš po spremembi, ki vodi nasproti novim izzivom.

Zazrla sem se globoko v njegov pogled. S težavo sem razbrala, kaj se skriva tu notri. A daleč spodaj, pod meglenim plaščem, ki je prekrival njegovo dušo, je bil drugi svet. Tam daleč je bil on, on. Segla sem mu v roko, da je lahko začutil toplino neznanega. Ta občutek mu je dal pogum. Vedel je, da ni sam. Vedel je, da sem tu. Njegov boljši jutri. Njegova usoda.

Topel občutek varnosti je odgnal breme in strah, ki sta si lastila pravico, da hodita po njegovem srcu in duši. A sam ju je varoval kot najboljša prijatelja. Navadil se je na ta občutek. Tu ob sebi, takoj na levi stani. Blokada!

Sedaj je na tem istem mestu čutil moj topel dih. Pregnal je dolgoletne najemnike svoje podzavesti. Končno je bil pripravljen, da se bori zase. Tisto slavno „nikoli“ se je sprevrglo v “za vedno”. Ker je sam tako želel. Ker je začutil, da lahko sam. Naredil je korak naprej in srečala sva se na pol poti. Jaz in on. Njegov angel varuh. Njegova usoda. Njegov JAZ.

Priporočamo tudi

Ko greš na pot z neznancem
Potovanja so stresna, tako pozitivno kot negativno. Ko se enkrat odločiš, da boš šla, kam boš šla...
Kako vem, da mu lahko verjamem
Sedim in te gledam. Ob pogledu nate me obdajajo mešani občutki. Ljubim te in sovražim istočasno....
Ženske in tehnološki napredek
Pravijo, da ženske tehnologija ne zanima. Pa je res tako? Pa poglejmo... Nekoč je ženska skrbela...
SLUŽENJE DENARJA NI ČAROVNIJA
O pridobivanju obilja in denarja so pisali že mnogi priznani avtorji, ki so se rodili pred več...

2 komentarjev na objavo “Ob oknu”

  1. Smaja pravi:

    Lepo pišeš =)

  2. DinaTheQueen pravi:

    Hvala Smaja :)

Vaš komentar