Naroči se na RSS

Najbolj zanimivi ženski dosežki iz Guinessove knjige rekordov


Najprej nekaj zanimivosti o Guinessovi knjigi rekordov, ki vsakoletno objavlja svetovne rekorde, tako živalske kot človeške. Slednja kategorija zajema različne talente, kot tudi telesne posebnosti. Kdorkoli, ki je prepričan o tem da ima nenavaden talent ali sposobnost, se lahko prijavi, da svojo veščino dokaže. Dosežen uspeh lahko nato kdorkoli izzove in v primeru presežka prvotnega rekorda, prevzame naziv najboljšega.

Seveda Guinessova knjiga rekordov ni novost, temveč se je ideja o njej že l. 1951 porodila Siru Hughu Beaverju, ki se je zapletel o prerekanje o tem, katera je najhitrejša divja ptica v Evropi. Kmalu je spoznal, da obstaja še nešteto človeških vprašanj o takšnih in drugačnih presežkih in posebnostih, zato je l. 1954 ustanovil Guinessovo knjigo rekordov. V njej se je tekom let proslavilo tudi veliko število žensk, zato vam predstavljamo nekatere zanimive ženske rekorde.

Spretna natakarica

Do sedaj je največ vrčkov piva uspelo znositi Aniti Schwarz iz Nemčije. Dekle je ravno ob obletnici Guinessove knjige rekordov doseglo, da je brez problemov znosilo kar 19 vrčkov piva. Kako ji je to uspelo? Kozarce je naložila v piramidni sistem, ki ga je nato uspešno dostavila brez tresavice rok.

52 pekočih čilijev v 2 minutah!

28-letna Indijka si je zadala precej nenavadno nalogo, saj je v zgolj dveh minutah pojedla kar 52 najbolj pekočih čilijev na svetu. Glede na Scovilljevo meritveno lestvico, ta vrsta, imenovana čili duha (ghost chilli) dosega kar 1,000,000 točk pekočosti, medtem ko denimo priljubljeni jalapeno doseže maksimalno 8000 takšnih točk. Po poročanju portala We interrupt, je Anandito Dutto Tamuly of Gauhati spremljal tudi sloviti kuhar Gordan Ramsey, ki je poskusil grižljaj tega čilija, vendar je odločitev v hipu obžaloval.

Gibčna kot elastika

Najverjetneje najbolj gibčna ženska na svetu, 28-letna Iona Luvsandorj, je izvedla Marinellijevo pozo, v kateri je ostalo rekordno dolgo. Gre za pozo, ki jo boljše kot beseda opiše fotografija sama. Iona se je upognila povsem nazaj, nato pa svoj zgornji del telesa spodvila pod svojo zadnjico. V takšni težavni poziciji je ostala kar 33 sekund, svojo gibljivost pa je sicer predstavila tudi v šovu Britain’s got talent.

Priporočamo tudi

SLUŽENJE DENARJA NI ČAROVNIJA
O pridobivanju obilja in denarja so pisali že mnogi priznani avtorji, ki so se rodili pred več...
Z medicinskim silikonom nad menstruacijo 1. del
Najpogostejši odziv na omembo silikonske menstrualne skodelice Mooncup je: "UFFF!" Morda je to zaradi...
Zunanji videz je še kako pomemben
Nekaj let nazaj sem se o križih in preglavicah iskalca zaposlitve pogovarjala s kolegico, ki je že...
Uprite se recesiji in varčujte
Živimo v potrošniško naravnani družbi, v kateri proizvodnja vse bolj presega naše povpraševanje...

Vaš komentar