Naroči se na RSS

Mislim, kar želim misliti


Dolgo nisem nič napisala. Zakaj je temu tako, še sama ne vem. Saj je življenje že samo po sebi ena velika inspiracija za pisanje ter takšno in drugačno ustvarjanje. Še en teden je za nami. Uspešen ali malo manj uspešen, nepomembno. Sedaj šteje le tisto, kar nosijo prihodnji dnevi.

A tudi, če se za hip ozrem nazaj, vidim le lepe stvari. Malenkosti, v katerih sem uživala. Ljudi, s katerimi sem to srečo delila. Stvari, ki so me osrečile, izpolnile in naredile takšno, kot sem sedaj. Nemogočo na žalost mnogih in na srečo močnih in drznih.

Pa naredimo kratek povzetek trenutnega stanja po načelu pozitivnega razmišljanja:

Služba: Trenutne težave so le napoved boljših časov. Saj že vrabčki pojejo, da po vsakem dežju posije sonce. Torej ni druge možnosti, prav gotovo me čaka napredovanje.

Ljubezen: Razburkano morje. Valovi, ki peljejo v stanje ekstaze, po kateri na skrivaj hrepenimo vsi. Še malo, pa bom tam. Zato zanemarimo malenkosti, kot so razna odpovedovanja, prilagajanja ipd., saj je to le pot, ki zagotavlja nirvano. Osrečuje in izpolnjuje maksimalno, na dolgi rok. Vse to in še več me čaka.

Zdravje: Dobro, gre na bolje. Trije herpesi na mojih ustnicah nikakor niso znak padca odpornosti, temveč le način, za doseganje polnih ustnic. Vsi imamo svoj način. Mojemu se je težko upreti.

Finance: Stabilno! Še ene plače ne uspem porabiti, že dobim drugo. Menjam 10 € za 100 €. Dobro mi gre. Sem zadovoljna, ker vem, da prihajajo časi, ko bom menjavala 1000 € za 10.000 €.

Socializiranje: Sprašujem se, če je lahko še bolje. Druženje, kofetkanje, zabava, sprostitev … In vse to na enem mestu. Internet, novi moderni način komunikacije.

Čeprav marsikdo o tem dvomi, pravijo, da je moč misli nedvomno ena najmočnejših sil v vesolju. To, kar misliš, to si. Torej, vse dogodke v našem življenju do tega trenutka, so ustvarile naše misli in prepričanja v preteklosti. Ustvarile so jih misli in besede, ki smo jih izrekli v preteklosti.

Pa se poigrajmo v tem trenutku. Odločimo se, kaj bomo mislili, verjeli in rekli ter s trenutnimi mislimi ustvarimo našo prihodnost. Misli, ki jim bomo posvečali največ časa, se bodo uresničile. Nadzorujmo svoje misli in poskusimo ustvariti želene rezultate. Nimamo nič za izgubiti, dobiti pa … Hm, kaj pa če je res?

Priporočamo tudi

Še en večer je
Še en večer je. Zunaj je temno, mrzlo, nežna rosa je že davno padla. Jesenski vonj se čuti v vsakem...
Prijateljstvo med moškim in žensko
Ne vem, ali se mi dozdeva ali je danes vse več in več teh moško-ženskih prijateljstev. Jaz imam toliko...
Oh, ta direktor
Končno smo ga videle. Novega direktorja, seveda. Prišel je do vsake, nam ponudil roko v pozdrav in...
Sami s seboj
Veliko je bilo pisanja o tem, kako posameznik doživlja sebe. Kako se spopada z vsakodnevnimi težavami,...

2 komentarjev na objavo “Mislim, kar želim misliti”

  1. Barbara Rudolf pravi:

    Super napisan članek, in vse to kar piše je vredno poizkusiti, saj deluje:)
    PREIZKUŠENO:)

  2. DinaTheQueen pravi:

    Barbara hvala za komentar :)
    Torej, reprogramiranje naj se začne ;)

Vaš komentar