Naroči se na RSS

Mikavno fit: Zmigajmo CELOTNO telo


Življenje ni pravično. Pika, konec! Splošno znano je, da si bodo odvečne maščobne blazinice na vsaki ženski poiskale drugo mesto, kjer se bodo počutile najprijetneje, in malo je srečnic, ki se jim na račun polnočnih pregreh s čokolado poveča košarica modrčka. Nasprotno, pa nas ni malo, ki gostimo špehce na bokih, stegnih, riti in seveda na trebuhu. Čeprov se v teoriji zdi to krasen razlog oziroma izgovor za nakupovalni pohod, pa v praksi nakupovanje novih, predvsem pa VEČJIH, kavbojk ni prav nič zabavno, pa tudi naši samozavesti zadaja precej brutalen udarec.

Lokalnega izgubljanja maščob žal ni. Za vadbo je najprimerneje izbrati šport, pri katerem sodeluje celotno telo. Fitnesi ponujajo kup vodenih vadb in za vsak okus se najde nekaj – jaz sicer ostajam pri teku skozi celo leto in plavanju poleti, mogoče pa me kdaj zanese tudi na kakšno skupinsko vadbo. Vsekakor je fitnes super, ker vidimo, da pri potenju nismo sami, in opazovanje naših sotrpinov nas lahko dodatno motivira, kadar volja in zagnanost padeta.

Za svoj cilj sem si postavila zdravo in lepo oblikovano telo, z malce nakazano definicijo. Postava mis fitnesa je za povprečni okus pač premožata, shiranost pa tudi ni niti zdrava niti privlačna. Srednja pot torej. Za večino zaobljub ponavadi velja, da jih je precej preprosto ubesediti, zatakne pa se pri sami izvedbi, in tudi tale ni nobena izjema. Vsako pretiravanje se nam bo maščevalo – dokaz za to trditev sem imela čast izkusiti na lastni koži.

Enomesečna obsedena vadba na steperju je sicer lahko neke vrste izziv, lepo je občutiti ponos, ko lahko stopnjo upora nastavimo višje in višje, malo manj lepo pa je, ko se tlačimo v kavbojke, ki so kar naenkrat sumljivo tesne v predelu stegen. Najbrž sem počaaasi topila maščobo, a žal sem skoraj čez noč pridelala konkretna stegna. Naslednja misija je torej bila iskanje pravega ravnovesja med vadbo, ki bo kurila maščobe in tisto, ki bo prebudila zaspane mišice in jih izbezala na plano.

Tek je vsekakor pripomogel k mišicam na nogah, tiste na rokah in trebuščku pa kljub temu, da sem pretekla že kar lepo številko kilometrov, ne kažejo navdušenja po razkazovanju. Seveda je moja trma močnejša od vsake prepreke, zato sem se lotila brskanja za primerno obliko vadbe, ki bi jo lahko kombinirala s tekom. Sedaj sem zasvojena s serijo vaj, s katerimi se krepijo skupine manjših mišic, ki sčasoma potegnejo nase večje, in jih tako podaljšajo. K vestnim ponovitvam pripomore tudi voditeljica, ki izgleda fenomenalno in precej smiselno razloži delovanje vaj. Načeloma se prištevam k skupini tistih, ki imajo kar dobro kondicijo, a so me prvi teden dotlej nepoznane skupine mišic postavile na realna tla in mi dokazale, da sem še daleč od mikavno fit kategorije. Sedaj sem že čez fazo “počutim se, kot bi me povozil tank” in počasi si začenjam domišljati, da mini mišice vsaj zehajo, če že niso budne.

Priporočamo tudi

Mikavno fit: En izklesan telešček prosim!
Bolj kot se približuje poletje, bolj smo vse odločene, da bomo tokrat v kopalke resnično skočile...
5 navad srečnih ljudi
Gotovo ste že slišali znano misel, ki pravi:"Posej misel in požel boš dejanje....Posej dejanje in...
Prvi festival ezoterike in zdravega življenja pri nas
Prihajajoči konec tedna bo v duhu ezoterike in zdravega življenja. V ljubljanskem Športni center KONEX...
Mikavno fit: Zaljubite se v šport
Vsak začetek je težek. Zakaj bi se prostovoljno mučila s športanjem, če je tako noro prijetno sedeti...

Vaš komentar